2019-10-14 09:15

Germania: TAXĂ de autostradă pentru şoferii străini

 |  14:39
Germania: TAXĂ de autostradă pentru şoferii străini

Cabinetul german va introduce din această toamnă taxa pe aurtostrăzi pentru autoturisme. Decizia a fost luată miercuri, după ce Germania a soluţionat o dispută cu Comisia Europeană care a apreciat noua taxă drept discriminatorie pentru şoferii străini, informează Reuters.

Germania va introduce o taxă pe autostrăzi pentru autoturismele înmatriculate în străinătate, iar nivelul taxei se va stabili în funcţie de criteriile de mediu. Astfel, autoturismele care poluează mai puţin vor plăti o taxă mai mică. Nivelul maxim al taxei pentru un vehicul înmatriculat în străinătate va fi de 130 de euro pe an.

Vehiculele înregistrate în Germania vor plăti şi ele această taxă care va putea fi însă dedusă din taxa anuală pe autovehicul, astfel că şoferii străini vor fi, efectiv, singurii care vor plăti noua taxă.

Ministrul german al Transporturilor, Alexander Dobrindt, a subliniat că noul sistem reprezintă o modificare majoră deoarece transferă povara pentru finanţarea drumurilor pe utilizatori. "Pentru şoferii germani nu vor fi costuri suplimentare. De asemenea, cei care au un vehicul prietenos cu mediul vor plăti mai puţin", a spus Dobrindt.

Comisia Europeană a precizat că planurile originale, aprobate de Parlamentul german în 2015, erau discriminatorii şi violau legislaţia UE. insa cele doua parti au ajuns la un punct de vedere comun luna trecuta.

Noua taxă, care a fost solicitată de aliaţii conservatori din Bavaria ai cancelarului Angela Merkel, va intra în vigoare după alegerile parlamentare care vor avea loc în luna septembrie.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-27Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray