2020-01-27 05:11

Germania vrea să taie ajutoarele pentru români

 |  21:36
Germania vrea să taie ajutoarele pentru români

Germania vrea să limiteze drastic ajutoarele sociale pentru imigranţii veniţi din alte ţări ale Uniunii Europene (UE), urmând astfel exemplu Marii Britanii. Măsura i-ar viza în special pe imigranţii din ţările Europei Centrale şi de Est, inclusiv România şi Bulgaria, informează AFP.

Potrivit proiectului de lege elaborat de ministrul social-democrat al muncii german, Andrea Nahles, dezvăluit joi în presă, imigranţi proveniţi din alte ţări ale UE, care locuiesc în Germania, nu vor mai primi ajutoare sociale dacă nu vor munci.

Textul, foarte criticat de opoziţie, prevede ca imigranţii intraeuropeni fără loc de muncă să nu poată accede la ajutoarele publice decât după cinci ani de şedere în Germania.

Andrea Nahles a dat asigurări că acest proiect de lege corespunde 'practicii curente', acest termen de cinci ani fiind 'în toată Europa un termen de rigoare'.

Cei care vor fi în viitorul apropiat excluşi de la ajutoarele sociale vor putea pretinde, cu toate acestea, o alocaţie tranzitorie de o lună, acordată o singură dată şi destinată să acopere cheltuieli elementare (hrană, întreţinere, locuinţă).

Acordarea unui ajutor în vederea întoarcerii în ţările de origine este de asemenea prevăzut.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-04-29Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine