2019-10-18 00:18

GEST ŞOCANT făcut de asasinul Anders Breivik

 |  15:49
GEST ŞOCANT făcut de asasinul Anders Breivik

Temutul asasinul în masă Anders Breivik a recurs la un gest şocant la unul din procesele sale. El a recurs la salutul nazist la începutul procesului prin care statul norvegian încearcă să obţină anularea unei decizii conform căreia i-ar fi încălcat drepturile prin ţinerea lui în izolare după ce a masacrat 77 de persoane în 2011. Judecătorul i-a atras atenţia acestuia şi i-a cerut să se abţină de la a face gesturi similare în viitor.

Breivik a făcut salutul nazist cu mâna dreaptă la intrarea în sala de judecată, instalată într-o sală de fitness transformată, în penitenciarul unde este închis într-o celulă cu trei camere, scrie Agerpres. El a dat în judecată statul norvegian şi autorităţile penitenciare în legătură cu restricţiile care i-au fost impuse pe timpul ispăşirii pedepsei de 21 de ani de închisoare pentru atacuri.

Breivik a apelat la acelaşi salut şi în luna martie a anului trecut, în instanţa inferioară, care a decis că statul norvegian a încălcat interdicţia CEDO privind aplicarea de tratamente “inumane sau degradante” prin închiderea sa într-un regim de izolare.      

 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-10Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray