2019-11-21 08:30

Gina Haspel, şefa CIA, călătoreşte în Turcia pentru a ajuta investigaţia privind asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi

 |  11:41
Gina Haspel, şefa CIA, călătoreşte în Turcia pentru a ajuta investigaţia privind asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi

Gina Haspel, şefa CIA, a călătorit în Turcia pentru a ajuta investigaţia privind asasinarea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, scrie Reuters, potrivit News.ro.

Şase oficiali americani şi din guvernele occidentale au informat luni că ei consideră că prinţul Mohammed bin Salman, care este liderul de facto al Arabiei Saudite, este responsabil de dispariţia lui Khashoggi, pentru că el supervizează serviciile secrete saudite, însă nu au dovezi în acest sens.

Oficialii turci suspectează că Khashoggi, un jurnalist Washington Post, a fost ucis în interiorul consulatului saudit din Istanbul pe 2 octombrie de către o echipă de agenţi saudiţi care i-au tranşat apoi corpul.

Oficialii occidentali, care au vorbit sub condiţia anonimatului, au declarat că încă sunt departe de a avea toate informaţiile privind moartea jurnalistului, ei neştiind cum a murit şi unde a fost transportat cadavrul său.

În ciuda informaţiilor conform cărora Turcia deţine înregistrări audio prin care este documentată torturarea şi uciderea lui Khashoggi, SUA si aliaţii săi nu au primit acces la astfel de dovezi, au informat oficialii.

Pentru aliaţii occidentali ai Arabiei Saudite principala întrebare este dacă prinţul Mohammed, care s-a portretizat ca un om al reformelor, a fost implicat.

Trump a declarat săptămâna trecută că prinţul a negat „total” orice implicare.

„Ar fi greu de spus că prinţul Mohammed nu a ştiut de acest lucru”, a afirmat o sursă din serviciile secrete occidentale.

Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a promis că Turcia va dezvălui marţi „întregul adevăr” despre moartea jurnalistului.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-10-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray