2020-07-11 17:44

Grănicerii vietnamezi, mobilizați total în lupta cu Covid-19

 |  12:45
Grănicerii vietnamezi, mobilizați total în lupta cu Covid-19

Grănicerii vietnamezi din provincia centrală Quang Nam trăiesc în condiții dificile în timp ce efectuează activități de prevenire a revenirii Covid-19. Provincia Quang Nam este poarta de intrare cu statul vecin Laos, astfel încât mai mulți soldați de frontieră au fost mobilizați recent pentru prevenirea Covid-19. Potrivit lt.col. Do Xuan Trinh, șeful punctului de frontieră Nam Giang, aceștia monitorizează 31 de kilometri la granița cu Laosul.

Pentru prevenirea și controlul pandemiei de Covid-19, începând cu jumătatea lunii martie, au fost instituite patru puncte de control, fiecare dintre acestea fiind controlate de un grup de 5-9 soldați. Lt.col. Vu Cong Quynh, care controlează un punct de control la patru kilometri de poarta de frontieră, a spus că distanța este străbătură în mai mult de două ore din cauza drumului dificil.  "Pentru a ajunge în alte puncte suplimentare, trebuie să mergem o zi prin pădurea tropicală groasă, prin munți, văi, lacuri și râuri", spune Vu Cong Quynh.

Acesta a mai precizat că are opt soldați în punctul cel mai îndepărtat, care sunt împărțiți în două grupuri. "Cele două grupuri cu patru membri fiecare, vor face cu rândul pentru paza și patrularea de-a lungul frontierei", a explicat el.

Trăind în pădure, soldații trebuie să se lupte cu condiții dure, în special cu diverse tipuri de insecte dăunătoare. Locotenentul comandant Nguyen Duc Thuan a spus că, deși viața este foarte grea, toți își dau silința să își îndeplinească cum pot mai bine sarcinile.

"Am stat aici chiar și o lună de zile fără vizite în familie. Și suntem pregătiți pentru situația în care epidemia o să dureze mai mult timp. Din cauza drumurilor dificile, am cultivat legume, am crescut păsări de curte în pădure, pentru mesele noastre zilnice", a adăugat locotenentul comandant Nguyen Duc Thuan. Dar oficialul spune că aceste lipsuri sunt compensate de dragostea și sprijinul locuitorilor și autorităților locale, pentru munca lor de mare importanță.

De menționat că, de 5 zile, Vietnamul n-a mai înregistrat nici un caz nou de infectare cu COVID-19, statul asiatic fiind totodată singurul din lume în care nu a decedat nici un pacient bolnav de virusul SARS Cov-2.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-04-20

Mai multe imagini:
Grănicerii vietnamezi, mobilizați total în lupta cu Covid-19
zoom
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz