2020-07-10 17:04

Grecia: Alexis Tsipras acuză Spania și Portugalia de conspirație împotriva sa

 |  13:01
Grecia: Alexis Tsipras acuză Spania și Portugalia de conspirație împotriva sa

Conducătorul partidului Syriza, Alexis Tsipras, este convins că statele iberice urmăresc dărâmarea Guvernului pe care îl conduce. Potrivit premierului grec, acestea încearcă astfel să împiedice ascensiunea unor forțe interne de tipuls Syriza.

Liderul de extrema stângă Alexis Tsipras, prim-ministrul Greciei, a acuzat Spania și Portugalia că se află în spatele unei conspirații conservatoare menite a da jos Guvernul său. Într-un discurs ținut la o petrecere organizată de partidul său, Syriza (Coaliția Stângii Radicale), Tsipras a explicat că Executivele de la Madrid și Lisabona susțin o linie dură în negocierile cu autoritățile de la Atena în privința extinderii programului de ajutor economic.

„Planul lor a fost şi este (...) să ne înlăture de la putere Guvernul sau să-l aducă la capitulare necondiţionată înainte ca munca noastră să înceapă să dea rezultate şi înaintea (apariţiei) unui exemplu grec care ar afecta alte ţări”, a afirmat Tsiporas. El a adăugat că alegerile parlamentare din Spania vor avea loc în acest an și Guvernul conservator este interesat de marginalizarea partidului Podemos.

Conform Mediafax, formațiunea politică de extrema stânga Podemos a crescut mult în sondaje și amenință poziția Partidului Popular, condus de prim-ministrul conservator Mariano Rajoy. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-03-01Parerea ta...

GIGI
02 Mar 2015

Cine a stabilit ca acest partid este de "extrema stinga"??Cozi de topor care se gasesc peste tot,inclusiv in presa (mai ales)??E posibil sa fie asa cum spune liderul acestui partid.Le "titiiedosul"ca poate ii reusesc trnsformarile radicale din tara pe care le preconizeaza sa le puna in aplicare,sa de-a D-zeu sa-i reuseasca(dar mai ales cu ajutorul oamenilar de buna credinta).Bravo lor!!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz