2020-02-21 15:22

Grecia: Alexis Tsipras, îngrijorat de extrema dreaptă din Europa

 |  11:28
Grecia: Alexis Tsipras, îngrijorat de extrema dreaptă din Europa

Ascensiunea extremei drepte îl îngrijorează pe Alexis Tsipras, premierul de extrema stângă al Greciei. Acesta susține că politicile economice europene sunt răspunzătoare pentru susținerea de care se bucură populiștii și euroscepticii.

Premierul grec Alexis Tsipras se teme că extrema dreaptă din Europa ar putea profita electoral de pe urma problemelor cu care se confruntă Uniunea Europeană. „Trebuie să se aleagă între respectarea democrației și riscul unui avans al forțelor populiste de extrema dreaptă în Europa”, a spus liderul de extrema stângă. El a dat ca exemplu Frontul Național, un partid francez care a cunoscut o rapidă ascensiune în ultimii ani, relatează Agerpres. „Dacă cineva vrea să fie proeuropean, atunci trebuie să respecte democrația în Uniunea Europeană”, a mai spus Tsipras.

În prezent, Guvernul din Grecia duce negocieri dure cu creditorii externi pentru a putea să-și aplice programul electoral. Alexis Tsipras a ajuns la putere după ce a acuzat Uniunea Europeană și statele europene că vor să păcălească autoritățile de la Atena. El a criticat aspru Guvernul conservator precedent care, forțat de situația financiară a Greciei, a fost nevoit să adopte măsuri de austeritate fiscală.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-03-15Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine