2020-04-05 10:17

Grecia construiește două noi tabere pentru MIGRANȚI

 |  16:33
Grecia construiește două noi tabere pentru MIGRANȚI

Grecia va construi doua noi tabere provizorii de primire pentru sutele de migranti sositi in aceste ultime zile ca urmare a schimbarii de politica a Turciei, a anuntat sambata ministrul elen pentru Migratie, Notis Mitarachi.

"Vrem sa construim doua tabere inchise in regiunea Serres (nord) si in regiunea Atenei, cu 1.000 de locuri. Avem nevoie de sprijinul populatiilor locale. Nu putem lasa toti acesti oameni pe insule", a declarat Mitarachi la postul de televiziune Skai TV.

Cele doua tabere ar urma sa ofere gazduire solicitantilor de azil sositi dupa 1 martie, dupa anuntul Turciei ca nu-i va mai impiedica pe refugiati sau migranti sa se indrepte catre Grecia sau restul Europei, informeaza AFP.

Locuitorii unui oras din regiunea Serres care ar urma sa gazduiasca una dintre tabere au manifestat in aceasta saptamana in semn de refuz fata de aceasta decizie.

Peste 1.700 de migranti au sosit in aceasta saptamana in Lesbos si in patru alte insule din Marea Egee, adaugandu-se celor 38.000 aflati deja in tabere de refugiati suprapopulate si unde conditiile de trai sunt din ce in ce mai precare.

Acest nou val de migranti a crescut odata cu tensiunile de pe insula care a primit cei mai multi migranti.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-03-07Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine