2020-08-05 01:22

Grecia NU acceptă ca UE să impună condiţii restrictive: "Grecii s-au maturizat. Vrem să ne facem PROPRIILE REFORME"

 |  14:24
Grecia NU acceptă ca UE să impună condiţii restrictive: "Grecii s-au maturizat. Vrem să ne facem PROPRIILE REFORME"

Grecia nu va accepta ca Uniunea Europeană să impună condiţii foarte restrictive utilizării ajutoarelor acordate în cadrul planului european de relansare economică, avertizează într-un interviu premierul grec Kyriakos Mitsotakis, relatează Reuters.

”Grecii s-au maturizat. Vrem să ne facem propriile reforme”, a declarat în acest interviu publicat duminică de Financial Times (FT).

O examinare semestrială a performanţelor economice a Comisiei Europene (CE) este suficientă şi nu este necesar să se impună ”condiţii stricte suplomentare”, a subliniat Mitsotakis, citat de News.ro.

Grecia are ”o agendă de reforme agresive” care se concentrează asupra ”tranziţiei ecologice”, ”tranziţiei digitale” şi care încurajează investiţiile prin programe de privatizare, a declarat el.

Mitsotakis a anunţat vineri noi măsuri - în valoare de 3,5 miliarde de euro - în vederea susţinerii întreprinderilor penalizate de izolarea implementată în vederea unei limitări a răspândirii epidemiei covid-19.

Grecia, care se reface după o criză a datoriei de zece ani, spera la o puternică relansare în 2020, însă izolarea a răsturnat aceste previziuni.

Economia greacă ar urma să se contracte cu 8-10% anul acesta şi se relanseze în 2021.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-07-06Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz