2020-07-11 02:48

Greta Thunberg: Este vorba despre viitorul nostru. Vocile tinerilor trebuie să fie auzite

 |  12:00
Greta Thunberg: Este vorba despre viitorul nostru. Vocile tinerilor trebuie să fie auzite

Greta Thunberg, care participă anul acesta la reuniunea anuală a Forumului Economic Mondial, îi îndeamnă pe liderii lumii să asculte vocile tinere, fiind vorba de viitorul acestora, care este pus în pericol pentru că în practică nu se face nimic pentru climă, relatează Reuters

''Nu sunt o persoană care să se plângă de faptul că nu este auzită'', a spus ea stârnind râsete din partea publicului prezent la o conferinţă intitulată ''Crearea unei căi sustenabile către un viitor comun'', organizată în prima zi a reuniunii anuale.

''Ştiinţa şi vocea tinerilor nu se află în centrul conversaţiei, dar trebuie să fie'', a adăugat activista suedeză.

Mai mulţi tineri activişti au călătorit în acest an în staţiunea elveţiană Davos, călcând pe urma paşilor lui Thunberg.

Printre ''eroii climatici'' celebraţi la Forumului Economic Mondial se numără tânărul irlandez Fionn Ferreira, care a creat o soluţie pentru prevenirea pătrunderii microplasticului în oceane, activista sud-africană Ayakha Melithafa, în vârstă de 17 ani, şi canadiana Autum Peltier, care militează pentru conservarea apei încă de când avea 8 ani.

''Este vorba despre noi şi generaţiile viitoare şi despre cei care sunt afectaţi astăzi", a spus Thunberg. ''Trebuie să aducem ştiinţa în conversaţie'', a subliniat ea.

Tânăra activistă suedeză Greta Thunberg a declarat marţi, în deschiderea Forumului Economic Mondial, în Elveţia, că "în practică, nu s-a făcut nimic" pentru climă, chiar şi după mai multe luni de mobilizare masivă a tinerilor din întreaga lume.

"Clima şi mediul sunt un subiect de actualitate astăzi", dar "în practică, nu s-a făcut nimic", iar "emisiile de CO2 nu au scăzut", a spus Thunberg, citată de AFP.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-21Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz