2020-07-02 18:12

Gruparea Stat Islamic, alungată din orașul sirian Kobane

 |  14:36
Gruparea Stat Islamic, alungată din orașul sirian Kobane

Florentin Dincă

Principala forță de apărare a poporului kurd din Siria, intitulată YPG, i-au alungat pe jihadiștii grupării Statul Islamic (SI) din orașul kurd Kobane, în nordul Siriei, au anunțat militanți și organizația Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

"Combatanții kurzi au preluat controlul asupra anumitor puncte din Kobane ce se aflau sub controlul SI", a anunțat OSDO. "Combatanții YPG au aruncat în aer clădirea unui liceu, ultimul loc unde s-au refugiat combatanții SI", a precizat organizația neguvernamentală cu sediul în Marea Britanie și care se bazează pe informații furnizate de o vastă rețea de militanți în Siria.

Jihadiști din SI au intrat joi în Kobane, cucerind mai multe puncte din oraș, de unde fuseseră alungați în ianuarie, după patru luni de luptă, suferind atunci prima lor înfrângere de la începutul expansiunii SI în Siria, informează Agerpres. Însă combatanții kurzi au trimis întăriri pentru a-i încercui pe jihadiști și au recucerit clădirile ocupate. Potrivit OSDO, "YPG și Assayech (poliția kurdă) cercetează în prezent orașul pentru a-i găsi eventuali jihadiști care s-au ascuns" după retragerea lor.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-06-27Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz