2020-02-18 21:50

Gruparea Stat Islamic (SI) anunţă că a decapitat 21 de bărbaţi, egipteni de confesiune creştină

 |  08:33
Gruparea Stat Islamic (SI) anunţă că a decapitat 21 de bărbaţi, egipteni de confesiune creştină

Gruparea extremistă sunnită Stat Islamic (SI) a difuzat o înregistrare video care prezintă decapitarea a 21 de bărbaţi, despre care afirmă că sunt egipteni de confesiune creştină recent răpiţi în Libia, relatează BBC News Online, citat de Mediafax.

Potrivit imaginilor postate pe Internet, bărbaţi îmbrăcaţi în combinezoane de culoare portocalie, similare celor purtate de ostaticii executaţi recent în Siria de către SI, sunt aliniaţi pe o plajă cu mâinile legate la spate, după care sunt decapitaţi.

La data de 12 ianuarie, aripa libiană a grupării extremiste sunnite a anunţat că deţine ostatici 21 de egipteni de confesiune creştină. Aceştia erau erau muncitori imigranţi şi au fost răpiţi în oraşul Sirt, în nordul Libiei, aflat sub controlul grupărilor islamiste.

SI a precizat că cei 21 de bărbaţi au fost răpiţi pentru a răzbuna soarta femeilor musulmane "torturate şi ucise de către Biserica (Ortodoxă) Coptă din Egipt".

Un purtător de cuvânt al Bisericii Copte din Egipt a confirmat execuţia celor 21 de bărbaţi, a anunţat agenţia oficială egipteană, citată de NBC News.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-02-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine