2020-07-14 03:39

Guvernul de la Beijing întâmpină rezistenţă: Chinezii din Hong Kong luptă pentru democraţie

 |  19:15
Guvernul de la Beijing întâmpină rezistenţă: Chinezii din Hong Kong luptă pentru democraţie

Republica Populară Chineză are probleme în aducerea sub control a Regiunii Autonome Hong Kong. Zeci de mii de persoane cer alegeri libere de manevrele din culise ale Guvernului central comunist.

Importante manifestaţii prodemocraţie afectează fosta colonie britanică Hong Kong. Peste 200 de linii de autobuz au fost suspendate sau deviate, serviciul tramvaielor a fost tulburat şi numeroase staţii de metrou au fost închise ca urmare a protestelor localnicilor. Manifestaţiile au izbucnit ca răspuns la decizia autorităţilor comuniste din Beijing de a schimba alegerile locale. Potrivit noilor reglementări, viitorul şef al executivului local va fi ales din doi sau trei candidaţi selecţionaţi de un comitet pro-chinez. Încercările forţelor de poliţie de a-i izgoni pe protestatari au dat greş, forţele de ordine fiind retrase după ce 41 de oameni au fost răniţi şi alţi 78 au fost arestaţi în cursul unor confruntări de stradă.

Nici un pas înapoi

Leung Chun-ying, şeful executivului din Hong Kong, şi-a declarat intenţia de a lupta cu „acţiunile ilegale de ocupaţie” care au loc în oraş, dar a negat că ar avea în vederea solicitarea unei intervenţii a armatei chineze. „Nu există absolut nici o probă în acest sens”, a dat asigurări oficialul. Declaraţia sa nu i-a mulţumit însă pe manifestanţii care continuă să îi ceară demisia, informează Mediafax. În schimb, autorităţile de la Beijing s-au declarat încrezătoare în capacitatea guvernului local de a ţine sub control protestele. Potrivit unui purtător de cuvânt al Biroului Afacerilor din Hong Kong şi Macao, „Guvernul central se opune ferm oricărei activități ilegale care afectează statul de drept și pune în pericol pacea socială”. Paginile de Internet din China au fost instruite de autorităţi să îndepărteze toate informaţiile despre protestele din Hong Kong, în vreme ce presa oficială denunţă acţiunile unor „extremişti”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-09-29Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz