2020-01-27 06:25

Guvernul Greciei nu va coopera cu Banca Centrală Europeană, FMI şi Comisia Europeană

 |  22:01
Guvernul Greciei nu va coopera cu Banca Centrală Europeană, FMI şi Comisia Europeană

Guvernul Greciei a anunţat vineri că nu va coopera cu troica creditorilor, formată din Comisia Europeană, Banca Centrală Europeană şi FMI. De asemenea, autorităţile de la Atena nu vor cere prelungirea programului de salvare, conform celor declarate de ministrul de Finanţe, Yanis Varoufakis, după o întâlnire cu şeful Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem.

“Această platformă (n.r. - de respingere a programului de salvare) ne-a permis să câştigăm încrederea populaţiei elene. Prima noastră acţiune ca guvern va fi să nu respingem motivele care ne-au făcut să contestăm acest program, prin solicitarea unei prelungiri a acestuia”, a afirmat Varoufakis, conform Reuters.

Varoufakis l-a asigurat pe Dijsselbloem că autorităţile de la Atena intenţionează să aplice reforme pentru a face economia mai competitivă şi pentru a echilibra bugetul. Totodată, acesta a susţinut că nu va accepta o criză care se alimentează singură, o criză a deflaţiei şi a unei datorii publice neviabile.

La rândul său, şeful Eurogroup a cerut noului guvern să respecte termenii actualului acord dintre Grecia şi zona euro, şi a avertizat că este important ca progresele realizate să nu fie date înapoi.

Dijsselbloem a subliniat că sprijinul european depinde de respectarea de către Grecia a obligaţiilor asumate, iar decizia ca elenii să meargă înainte împreună cu zona euro depinde doar de autorităţile de la Atena.

Grecia a obţinut din 2010 susţinere financiară de 240 de miliarde de dolari, acordată de troica creditorilor în schimbul unor măsuri dure de austeritate şi de reformă.

Randamentul obligaţiunilor Greciei pe termen de 10 ani a crescut cu 0,8 puncte procentuale, la 11,054%, iar indicele Athex Composite a coborât cu 1,6%, în urma informaţiilor.

Guvernul elen a anunţat miercuri că vrea să obţină adoptarea unei legi menite să îmbunătăţească nivelul de trai al grecilor, dar şi sistarea unor privatizări, precum cea a portului Pireu, cel mai mare din ţară şi principalul punct al planului de privatizări cerut de creditorii ţării, a principalul operator public de electricitate DEI, precum şi a privatizărilor legate de infrastructuri şi aeroporturi regionale.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-01-31Parerea ta...

BRAVO LOR!
31 Ian 2015

Ce-nseamna sa ai COHONES, sa te descotorosesti IN SFARSIT de jugul aninat pe grumaz inapoi, in curtea mondialistilor-ocultisti, ca sa te simti intr-adevar - LIBER si INDEPENDENT - asa cum ne-a lasat este in natura lucrurilor...
KELEMEN HUNOR
31 Ian 2015

GRECII NU AU GENA SLUGILOR TICĂLOASE, COMPONENTA DE BAZĂ A GUNOAIELOR GENETICE NUMITE ROHMANCI!
BC
01 Feb 2015

adica vor trai din taxele si impozitele platite de greci ? uahaahaha. s-o vedem si p-asta ...
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine