2020-05-29 04:44

Haos în Venezuela. Maduro, la pământ: Este timpul să ne ridicăm la luptă

 |  12:23
Haos în Venezuela. Maduro, la pământ: Este timpul să ne ridicăm la luptă

Maduro este terminat. Generalul venezuelean, Ramon Rangel, îndeamnă forţele armate să se ridice împotriva preşedintelui Nicolas Maduro, care se sprijină pe susţinerea armatei pentrua rămâne la putere, după ce liderul opoziţiei Juan Guaido s-a autoproclamat în ianuarie preşedinte interimar.

Ramon Rangel, care se prezintă drept un general din cadrul aviaţiei venzuelene, a denunţat duminică faptul că Guvernul lui Maduro este controlat de ”dictatura comunistă” din Cuba - unul dintre aliaţii liderului socialist, alături de China şi Rusia.

”Trebuie să găsim un mijloc de a ne debarasa de frică, să ieşim înstradă, să protestăm şi să căutăm o uniune militară pentru a schimba acest sistem politic”, afirmă el într-o înregistrare video difuzată pe YouTube, scrie news.ro.

”Este timpul să ne ridicăm la luptă”, îndeamnă el.

Acesta este un nou revers pentru Maduro, în urma mai multor dezertări de acest fel din armată, de la începutul anului, însă nimic nu arată că acest nou anunţ îi va determina pe generali să-i întoarcă spatele preşedintelui socialist.

Ofiţeri care au dezertat din cadrul armatei au fugit în străinătate, iar Statul Major continuă să-l recunoască pe Maduro drept preşedinte.

Haos în Venezuela. Maduro, la pământ: Este timpul să ne ridicăm la luptă
zoom

Reuters scrie că nu a obţinut vreo reacţie de la Ministerul venezuelean al Informaţiilor şi nici de la Rangel.Un comandat al aviaţiei venezuelene a publican duminică pe Twitter o fotografie a lui Rangel, pe care scria ”trădător al poporului venezuelean şi al revoluţiei”.O sursă apropiată armatei a declarat sub protecţia anonimatului că Rangel a fugit luna trecută în Columbia.Spre deosebire de alţi ofiţeri care l-au abandonat pe Maduro, Rangel nu şi-a exprimat susţinerea faţă de Juan Guaido, recunoscut preşedinte de mai multe ţări din regiune şi ţări occidentale, inclusiv Statele Unite.În urma unei revolte eşuate, la 30 aprilie, la apelul lui Guaido, Maduro a subliniat că dispune în continuare de susţinerea armatei.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-05-13Parerea ta...

SOBOLANUL ROSU
13 Mai 2019

SOARTA LUI DRAGNEA FLAUSATU . INTERESE STRAINE PESTE TOT
GHITA BIN LADEN CIUMA ROSIE
13 Mai 2019

care va simtiti tovarasi de arme de la PSD flausati fugiti in Venezuela sa-l ajutati pe tovarasul Maduro...si scapati de dosarele de coruptie ca Venezuela nu va extradeaza plus ca aveti si Columbia sau Costa Rica aproape...droguri cocaina si curve chinezoaice si sudamericane pe saturate..Hai baieti...vorbiti cu TIRIAC sa va duca cu avioanele charter
GHERTOI ROSU
14 Mai 2019

Sa vina internationala socialista , la fel ca in Cuba sau Spania . Eventual rezolva Iliescovici sau Leana de Plescoi
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine