2020-07-11 11:18

Hollande şi Merkel, discuţii despre Siria cu Vladimir Putin

 |  09:54
Hollande şi Merkel, discuţii despre Siria cu Vladimir Putin

Preşedintele Franţei, Francois Hollande, omologul său rus, Vladimir Putin, şi cancelarul Germaniei, Angela Merkel, au discutat vineri seară, la Paris, despre măsuri de soluţionare a crizei din Ucraina şi despre conflictul din Siria.

"Alegerile programate în regiunile separatiste ucrainene nu trebuie să aibă loc pe 18 octombrie. Trebuie organizate după sfârşitul anului 2015", a declarat François Hollande după întrevederea cu Vladimir Putin, scrie Mediafax.

La rândul său, Angela Merkel şi-a exprimat dorinţa ca alegerile în regiunile separatiste proruse Doneţk şi Lugansk să se desfăşoare "conform legislaţiei ucrainene".

În privinţa situaţiei din Siria, Francois Hollande i-a reiterat lui Vladimir Putin că "raidurile aeriene ruse trebuie să vizeze doar reţeaua teroristă Daesh" (Stat Islamic), subliniind că nici coaliţia internaţională condusă de Statele Unite nu atacă alte ţinte.

În plus, Francois Hollande a pledat din nou pentru înlăturarea de la putere a preşedintelui Siriei, Bashar al-Assad, susţinut de Rusia.

"Atât timp cât al-Assad va fi la putere, nu vor exista progrese", a apreciat preşedintele Franţei.

La rândul său, Angela Merkel a avut un ton mai moderat, admiţând că Bashar al-Assad trebuie consultat în legătură cu situaţia din Siria.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-10-03Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz