2020-02-19 12:09

Igor Dodon îi cere DEMISIA premierului. Replica lui Pavel Filip

 |  19:54
Igor Dodon îi cere DEMISIA premierului. Replica lui Pavel Filip

Criză politică în Republica Moldova! Preşedintele Igor Dodon a cerut ca premierul Pavel Filip să îşi înainteze demisia de onoare pentru că acesta a cerut ajutorul Uniunii Europene în formarea unei guvernări proeuropene la Chişinău, după alegerile parlamentare din noiembrie 2018.

"Pro-europenii ne acuza pe noi de relația de prietenie cu Rusia, dar ei invita comisarii europeni la modul direct să le facă guvernul după alegeri. Ar fi bine ca domnul Filip să examineze oportunitatea unei demisii onorabile acum, după ce a declarat ca e gata sa cedeze guvernarea unor forte străine", scrie Dodon pe pagina sa de Facebook.

În replică, premierul Pavel Filip a replicat acuzându-l pe preşedinte că îşi doreşte în fruntea guvernului pe cineva care să îngroape definitiv planurile ţării de accedere la Uniunea Europeană.

„Președintele Dodon își dorește un premier și o coaliție de guvernare care să devină groparii proiectului european în Republica Moldova. Pe cât de mult ne străduim noi să facem integrarea europeană un obiectiv ireversibil, pe atât de mult își propun socialiștii să închidă granița către Europa. Acesta este marele proiect al președintelui Dodon, pe care nici măcar nu se chinuie să îl ascundă: o cortină de fier între noi și Uniunea Europeană. Astăzi doar vorbește despre el, pentru că nu poate face mai mult decât a pune piedici. Din decembrie însă, dacă nu ne mobilizăm și nu suntem uniți, s-ar putea – și asta va fi tragedia unei țări întregi – să își îndeplinească planul”, este replica lui Pavel Filip într-un interviu pentru Moldpres.

Acesta a precizat că nu se va opri din a promova proiectele în care crede, precum cel al integrării europene.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-05-08Parerea ta...

AI.SIK.TYIRESCU
09 Mai 2018

Siktir, animale stupide!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine