2020-08-08 04:26

Igor DODON închide NATO ușa în nas

 |  08:43
Igor DODON închide NATO ușa în nas

In timp ce ministrul adjunct de externe al Republicii Moldova, Lilian Darie, declara ca oficiul de legătură NATO se va deschide în luna aprilie la Chișinău, presedintele Igor Dodon nici nu vrea sa auda de asa ceva. "O să-l deschideţi anul acesta, la anul o să-l închidem", spune Dodon.

“Sugerez tuturor să aştepte. O să-l deschideţi anul acesta, la anul o să-l închidem. După următoarele alegeri parlamentare, dacă o să vă grăbiţi cu deschiderea, o să ajungem la situaţia că vom închide oficiul”, a spus Dodon într-o conferinţă de presă, citat de News.ro.

Întrebat de ce se împotriveşte deschiderii reprezentanţei NATO, în condiţiile în care asemenea birouri sunt deschise în Rusia şi în alte state CSI, el a răspuns că, spre deosebire de Republica Moldova, acele ţări nu au statut neutru.

„Rusia nu este ţară neutră. Este ţară membră a unui bloc militar, la fel ca şi Kazahstanul, pe când Moldova este ţară neutră. Totodată, aceste ţări, unde este deschis oficiul NATO, nu au probleme nerezolvate, cum avem noi Transnistria. Deschiderea acestui oficiu mai mult seamănă cu o provocare. Partenerii noştri dacă doresc să ne ajute în rezolvarea problemelor, nu trebuie să meargă la aceşti paşi”, a subliniat şeful statului citat de Deschide.md.

Marţi, preşedintele Igor Dodon i-a transmis secretarului general adjunct al NATO, Rose Gottemoeller, că nu este momentul oportun de a deschide acum un birou NATO la Chişinău. El a cerut Alianţei să semneze un acord prin care să-i recunoască Republicii Moldova statutul permanent de neutralitate.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-02-10Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz