2019-10-16 03:28

Igor Dodon, președintele Republicii Moldova, a fost SUSPENDAT din nou din funcție

 |  15:06
Igor Dodon, președintele Republicii Moldova, a fost SUSPENDAT din nou din funcție

Curtea Constituțională a Republicii Moldova a stabilit marți, 2 ianuarie 2018, că președintele Igor Dodon și-a încălcat atribuțiunile constituționale și jurământul de credință. Astfel, Curtea a stabilit ca Dodon să fie suspendat temporar din funcție, atribuțiunile urmând să fie preluate temporar de președintele Parlamentului.

Curtea Constituţională a Republicii Moldova a examinat marţi sesizarea Partidului Democrat privind suspendarea atribuţiilor lui Igor Dodon de numire a unor miniştri, această prerogativă urmând să revină președintelui Parlamentului, Andrian Candu.

Igor Dodon a semnat demisiile mai multor miniştri din Guvernul Filip, după ce Partidul Democrat a decis să facă anumite schimbări în Cabinet. Preşedintele însă a refuzat să semneze decretele de numire în funcţie a noilor miniştri. Ca urmare, PDM s-a adresat CCM cerând să fie constate circumstanţe care justifică interimatul funcţiei de preşedinte al R. Moldova.

Refuzul deliberat al preşedintelui ţării de a-şi îndeplini obligaţia constituţională de numire a persoanei propuse în mod repetat de către prim-ministru constituie o încălcare gravă a obligaţiilor sale constituţionale şi poate fi considerată o situaţie în care preşedintele este în imposibilitate de a-şi exercita atribuţiile. Ca urmare, interimatul în astfel de situaţii este asigurat de preşedintele Parlamentului sau de prim-ministru.

O situaţie similară s-a înregistrat la sfârşitul lunii octombrie, când a fost numit în funcţie ministrul Apărării, Eugen Sturza. Decretul de numire a fost semnat atunci de Andrian Candu, după ce Curtea Constituţională a suspendat atribuţiile lui Igor Dodon, potrivit stiripesurse.ro.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-01-02Parerea ta...

HADRIAN
02 Ian 2018

Cum e posibil ca un astfel de prostanac sa fie presedintele unei tari europene? Viata, iata, ca ne arata ca somnul natiunii naste monstrii. Iar din cauza aceasta se intampla multe nenorociri. Sa nu uitam ca Marele Spion i-a daruit aratarii o harta a Moldovei pana la Carpati. Acolo a jinduit sa ajunga Petru cel Mare cand l-a luat ostatic pe carturarul Dimitrie Cantemir. Acolo gandeste Micul Spion ca va ajunge si el intr-o zi. Cu omuletii verzi. Noi nu-i dorim sa ne cunoasca. Dar el e nelinistit. Desigur ca mankurtul Dodon va actiona dupa cum e programat. El nu are constiinta, nu are tata, nu are mama. E facut dupa chipul si asemanarea Moscovei. Moldovenii de dincolo de Prut sunt nevoiti sa o traga. Ca au fost lipsiti de unitate, ca au fost nostalgici comunisti... Dar acum e limpede. Moldova ca sa existe trebuie sa se uneasca cu Tara. Nu mai merg unitatile de masura masluite. Veniti cu noi daca vreti sa fiti europeni. Ca Dodoni ingrasati la Moscova se gasesc peste tot. Iar daca nu va treziti, dragi conationali, omuletii verzi sunt pregatiti sa ia tot sudul Ucrainei prin mijloacele tradarii si ale fondurilor otravite, iar Pepudlica Moldova va redeveni pentru nu stiu cat timp RSS Moldoveneasca, cu limba oficiala rusa. Atunci cand istoria nu este invatata la timp, se intoarce peste repetenti cu tot arsenalul ei de nebunii, de crime si sange, cu varf si indesat! Sa nu uitam aceasta!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray