2019-11-17 18:05

Igor Dodon și-a preluat mandatul de președinte al Republicii Moldova

 |  18:02
Igor Dodon și-a preluat mandatul de președinte al Republicii Moldova

Socialistul Igor Dodon a preluat oficial, vineri, mandatul de președinte al Republicii Moldova în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Palatul Republicii la care au fost invitați aproximativ 800 de oficiali, informează Radio Chișinău, citat de Agerpres.

Ceremonia a fost, însă, boicotată de mai mulți politiceni și oficiali de la Chișinău, scrie presa din Republica Moldova.

Însemnele statului i-au fost înmânate lui Igor Dodon de președintele interimar al Curții Constituționale, Victor Popa, pentru că președintele instituției, Alexandru Tănase, este în concediu, potrivit Serviciului de Presă al Curții Constituționale, citat de Radio Chișinău.

De asemenea, la ceremonie nu a participat niciunul dintre foștii președinți ai Republicii Moldova, nici măcar ultimul șef al statului, Nicolae Timofti.

În discursul de inaugurare Igor Dodon a declarat că își dorește să fie un președinte al tuturor, să contribuie la îmbunătățirea calității vieții cetățenilor, dar și al mediului de afaceri.

El a anunțat că va crea un consiliu economic pe lângă președinte și că va avea un consilier care se va ocupa de cetățenii din diaspora.

Dodon a accentuat tema statalității seculare a Republicii Moldova. În limba rusă a vorbit despre necesitatea restabilirii relațiilor cu Federația Rusă, iar în română despre relații bune cu toate statele.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-12-23Parerea ta...

CASUNEANU
23 Dec 2016

Printre cei 800 nu a fost invitat și chiorul ......? Sau el va fi pe tabelul de excluși ???
LAUR
24 Dec 2016

La toate alegerile moldovenii se duc sa voteze in procente mai mici decat rusi, ucrainieni, gagauzi, care voteaza 80% cu presedinti si partide pro rusia. Televiziunile, ziarele sunt in numar mic in localitatiile mici, comune din Republica Moldova, patriarhia rusiei lupta cu normele democrate si europene. Transnistria va aduce rusificarea tari pana la Prut. ROMANIA sa acorde cetatenia romana si la rusi, gagauzi chiar daca nu cunosc limba romana, sa ramana majoritari moldovenii (romanii) si peste 30 de ani.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray