2020-05-29 01:57

Îl ai poate: Cât de periculos poate fi WhatsApp? Părerea unui EXPERT

 |  15:13
Îl ai poate: Cât de periculos poate fi WhatsApp? Părerea unui EXPERT

Ulrich Kelber, șeful de securitate al datelor din Germania le-a transmis organelor federale să nu folosească WhatsApp...Oare de ce?

Aceasta , din cauza preocupărilor legate de transmiterea datelor către Facebook, potrivit Deutsche Welle. Ulrich Kelber a spus că pare că Guvernul a eşuat să stabilească suficiente servicii sigure. Astfel, el a interzis ministerelor şi instituţiilor publice să folosească WhatsApp, în contextul în care o parte dintre acestea au început să folosească reţeaua de comunicare în perioada pandemiei. În ultimele săptămâni, Kelber chiar a lansat o dezbatere în Germania despre planurile de creare de aplicaţii pentru urmărirea răspândirii virusului şi aplicaţii care să monitorizeze vaccinarea, avertizând că mai ales informaţiile referitoare la sănătatea unei persoane trebuie protejate.

Bucăți de informație, direct către Facebook

Într-o scrisoare adresată ramurilor guvernului federal, Kelber a spus că acestea trebuie să respecte şi nu să neglijeze protecţia datelor „chiar şi în aceste vremuri dificile”. „Doar prin trimiterea de mesaje, metainformaţii sunt livrate către WhatsApp de fiecare dată”, a spus Kelber, adăugând că aceste bucăţi de informaţie sunt livrate direct către Facebook, compania mamă a WhatsApp.

„Acestea contribuie, chiar şi reprezentând o bucată minusculă a mozaicului, la creşterea informaţiilor stocate legate de profilurile personale”, a scris el, referindu-se la adrese IP şi la locaţii. Pe de altă parte, reprezentanţii WhatsApp neagă aceste acuzaţii. „WhatsApp nu poate citi mesajele pentru că sunt încriptate, a spus purtătorul de cuvânt al companiei. Doar oamenii care trimit mesajele şi cei care le primesc pot să le citească - dar nu WhatsApp, Facebook sau oricine altcineva, au spus reprezentanţii serviciului comercial.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-05-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine