2020-08-12 16:04

“Îmi fac foarte mari griji“: Scenariul lui SOROS cu privire la Facebook

 |  18:26
“Îmi fac foarte mari griji“: Scenariul lui SOROS cu privire la Facebook

Miliardarul american George Soros a declarat că își face foarte mari griji cu privire la anumite lucruri, grave după părerea sa, legate de rețeaua social Facebook. În acest sens are și un scenariu, care, în viziunea sa, dacă se confirmă, lucrurile vor evolua în sens negativ.

Astfel, miliardarul consideră că Facebook răspândește dezinformarea în rândul utilizatorilor săi, iar compania ar putea să conspire cu Donald Trump pentru a fi reales în funcția de președinte al SUA, potrivit agenției Bloomberg. ”Cred că există un fel de operațiune informală de asistență reciprocă sau înțelegere între Trump și Facebook”, a declarat Soros zilele trecute, la Forumul Economic Mondial de la Davos.

Cum vede, mai exact, că vor decurge lucrurile? ”Facebook va lucra pentru a ajuta la realegerea lui Trump, iar Trump va proteja Facebook, așadar situația aceasta nu se va schimba și îmi fac foarte mari griji despre cum vor evolua lucrurile în 2020”. Soros nu a oferit nicio dovadă în acest sens, iar purtătorul de cuvânt al Facebook, Andy Stone, a spus că ”acest lucru este total greșit”.

O companie de jocuri de noroc

Soros a utilizat, de asemenea, în trecut, discursul său anual de la Davos pentru a critica gigantul social media. În 2018, acesta a comparat Facebook cu “o companie de jocuri de noroc care alimentează dependența în rândul utilizatorilor”, iar anul trecut a reiterat necesitatea reglementărilor companiilor din sectorul tehnologiei. el De asemenea, a atacat Facebook și Google, descriindu-le drept o amenințare monopolistă și că “nu au nici voința și nici inclinația de a apăra societatea de consecințele acțiunilor lor”.

În 2018, The New York Times scria că un document al companiei Definers sugerează că George Soros ar fi în spatele unei adevărate mișcări împotriva Facebook. Firma Definers le-a sugerat ziariștilor americani să cerceteze legăturile financiare dintre familia Soros sau fundațiile lui George Soros și grupurile care erau membre ale mișcării ”Freedom from Facebook”, printre care un grup progresist fondat de fiul lui Soros, mai nota The New York Times. Unul dintre consilierii lui Soros, Michael Vachon, a reacționat la materialul publicat de The New York Times, spunând că ”este alarmant că Facebook recurge la asemenea tactici dezgustătoare, aparent ca reacție la criticile lansate de George (Soros) la Davos privind gestionarea de către Facebook a discursului urii și a propagandei ce se face pe această platformă”. Consilierul lui George Soros a scris că Facebook ar fi putut recurge la asemenea tactici nu numai în cazul de față, ci și în cazul altor critici. ”Afirmația lui Zuckerberg că nu ar fi avut cunoștință de ce face compania este mai degrabă îngrijorătoare decât liniștitoare. Oare ce mai pune la cale Facebook? Acest episod demonstrează că Facebook continuă să urmărească interese corpotatiste înguste, în dauna interesului public”, mai spunea consilierul.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-27Parerea ta...

RADULESCU
30 Ian 2020

Un art.de kakat! Soros are 100 de Ani si o fi SI senil!Numai aiureli debitezi.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz