2020-07-14 13:31

În afară de Floyd: De ce se protestează VIOLENT în State

 |  20:17
În afară de Floyd: De ce se protestează VIOLENT în State

Demonstranţii care ies acum în stradă în SUA vor să schimbe inechitatea din SUA, existentă de secole. Dr.Bryant Marks crede că este posibil să se întâmple multe lucruri în viitor în urma acestor proteste.

"Motivul principal al protestelor este frustrarea oamenilor", afirmă dr. Bryant Marks, profesor de psihologie la universitatea tradiţional afro-americană Morehouse College, pe care a absolvit-o şi Martin Luther King. "Ei se simt lipsiţi de speranţă şi neajutoraţi. Şi mulţi poliţişti şi membri ai societăţii nu înţeleg asta", a declarat profesorul pentru Deutsche Welle.

Marks a declarat de asemenea pentru DW, că preşedintele SUA, Donald Trump, nu prea contribuie la o mai bună înţelegere între afro-americani şi poliţie. Trump i-a calificat drept "thugs" pe participanţii la proteste, un peiorativ cu înţelesul de gangster, folosit practic exclusiv pentru bărbaţi de culoare. Deşi Trump a transmis familiei lui Floyd condoleanţe, Marks e de părere că gestul său nu a fost prea convingător. "Vorbe de compasiune nu se aud din gura preşedintelui decât atunci când le citeşte de pe o foaie", consideră profesorul de psihologie. "Doar atunci când vorbeşte liber sau se exprimă pe Twitter se poate vedea personalitatea sa reală", a mai afirmat Marks.

În pandemie au murit mulți afro-americani

Oamenii de culoare din SUA sunt defavorizaţi în comparaţie cu albii nu doar în statisticile privind brutalitatea poliţiei. Ei au în medie mai multe probleme de sănătate şi mai puţin acces la îngrijire medicală de calitate. Una din urmări: în pandemia de corona au murit până acum în SUA, procentual, mai mulţi afro-americani decât albi din cauza noului virus. Aproximativ 23 la sută din cei care au murit au fost afro-americani, deşi aceştia reprezintă doar 13 la sută din populaţie, potrivit Deutsche Welle.

Medicul Ashwin Vasan, profesor de medicină la Universitatea Columbia şi medic la Presbyterian Hospital din New York, a declarat pentru DW: "Avem în SUA o inechitate îngrijorătoare în privinţa îngrijirii medicale. Virusul agravează suplimentar aceste inechităţi, existente de secole. Uciderea lui George Floyd a afectat grav tocmai acea grupă de populaţie care a pierdut în ultimele luni cei mai mulţi prieteni şi membri de familie din cauza coronavirusului”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-06-02Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz