2020-07-14 14:22

În caz de “fapte rele”? ZOOM și accesul forțelor de ordine la convorbiri

 |  19:48
În caz de “fapte rele”? ZOOM și accesul forțelor de ordine la convorbiri

Criptarea reprezintă o problemă cheie pentru Zoom, companie care a încercat să-și îmbunătățească securitatea după ce a avut puncte slabe în pandemie. Au fost multe semnalele privind nesiguranța aplicației, dar acum e vorba deja despre altceva…

Aplicația Zoom a confirmat că nu va porni criptarea pentru apelurile video gratuite pentru a permite forțelor de ordine acces la convorbiri, în caz că este nevoie, potrivit The Verge. „Credem că această caracteristică ar trebui să fie parte a ofertei noastre” pentru utilizatorii profesioniști, a explicat CEO-ul Eric Yuan.

„Utilizatorilor versiunii gratuite nu vrem să le oferim acest lucru, fiindcă vrem să lucrăm alături de FBI-ul și forțele de ordine locale în caz că cineva folosește Zoom pentru fapte rele”, a mai spus el.

O problemă cheie

WhatsApp este o aplicație care oferă criptare „end-to-end”, adică nimeni altcineva nu poate vedea conversațiile cu excepția celor care comunică. Astfel, un mesaj de WhatsApp nu poate fi citit nici de autorități, nici de creatorii aplicației și nici de hackeri.

Criptarea este o problemă cheie pentru Zoom, companie care a încercat să-și îmbunătățească securitatea după ce a avut puncte slabe în pandemie. Reuters raportase săptămâna trecută că Zoom va oferi criptare „de la un capăt la celălalt” doar pentru clienții care plătesc pentru aplicație, exceptând probabil școlile și afacerile care au o nevoie firească de siguranță sporită.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-06-04Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz