2020-07-09 15:33

În Italia: De ce clienții suportă nota de PLATĂ pentru virus

 |  21:18
În Italia: De ce clienții suportă nota de PLATĂ pentru virus

Italienii se află în relaxare și se pare că tocmai au realizat că o cafea băută în picioare la bar are prețul ei, altul decât cel pe care îl știau în urmă cu aproape trei luni. Oare de ce?

Prețurile în Italia sunt cu aproape 50% mai mari după trei luni de lockdown spre nemulțumirea clienților. Mai precis, proprietarii de baruri și de saloane au mărit prețurile produselor sau serviciilor cu până la 50% spre nemulțumirea clienților, după cum notează RFI.

Deși acum au bani mai puțini, clienții au trebuit să scoată din buzunar mai mult pentru a reveni la normalitatea unui espresso sau a unui cappuccino.  Asociația Consumatorilor, Codacons, este asaltată de plângerile clienților care reclamă prețuri mai mari și nejustificate. Cel mai mai mult a crescut prețul cafelei la bar cu aproape 50%. La Vicenza 50 de proprietari de baruri s-au pus de acord să vândă un espresso la prețul 1,30 euro.

Mai scump și tunsul

Cele mai mari creșteri vin, însă, de la Milano, acolo unde o cafea băută în picioare ajunge să coste și 2 euro, la Roma 1 ,50 euro ( față de 1,10 înainte de lokdown). ”Nota de plată pentru coronavirus” pare să o plătească până la urmă tot clienții, potrivit RFI, care mai evidențiază că în perioada postcarantină la italieni este mai scump și un tuns sau un coafat, în medie cu 25-35%. De exemplu, o clientă a unui salon de coafură din Milano, a mărturisit  pentru RaiNews 24 că acum plătește 25 de euro pentru un tuns, cu 10 euro mai mult decât înainte.

Totuși, nici teama de coronavirus sau de prețurile mărite nu par însă să-i afecteze pe iubitorii vieții de noapte din Milano, potrivit presei italiene.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-05-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz