2019-10-19 15:20

În Moldova se înființează un nou partid politic

 |  12:41
În Moldova se înființează un nou partid politic

Anatol Șalaru, fondatorul Partidului Liberal din Moldova, își anunță, pe Facebook, demisia din funcția de prim-vicepreședinte și din calitatea de membru, urmând să înființeze o nouă formațiune politică, pro-occidentală. Șalaru a fost, până de curând, ministru al Apărării în Guvernul Filip, fiind demis, prin decret al președintelui Igor Dodon, după ce Partidul Liberal, condus de Mihai Ghimpu, a anunțat că îi retrage sprijinul politic.

Săptămâna trecută, Șalaru s-a întâlnit, la București, cu președintele PMP, senatorul Traian Băsescu, fost cetățean al Republicii Moldova (calitate de care a fost deposedat, zilele trecute, de același Dodon). Cei doi au convenit, atunci, pașii pe care îi va face Șalaru, inclusiv perspectiva creării unui nou partid politic, de opoziție la regimul socialist, pro-rus, care se conturează tot mai pregnant la Chișinău.

„Astăzi am demisionat din calitatea de membru al PL, partid pe care l-am fondat în urmă cu 24 de ani. A fost o decizie extrem de grea, dar absolut necesară. Motivele care au stat la baza acestei decizii sunt multiple și în general cunoscute, atât de membrii Partidului Liberal, cât și de dumneavoastră. Transformarea Partidului Liberal într-un SRL administrat după bunul plac al lui Mihai Ghimpu, ducerea în derizoriu și compromiterea idealurilor naționale, jocul duplicitar făcut la alegerile prezidențiale, refuzul de a accepta reformarea și deschiderea partidului către oameni noi, doar pentru a-și putea păstra fotoliul de președinte, sunt câteva dintre motivele ce au stat la baza deciziei mele. Cu toate acestea, lupta pentru idealul național al tuturor românilor trebuie să continue! Unirea se face nu se dezbate. Deci, să o facem!”, a scris Șalaru, pe rețeaua de socializare.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-09Parerea ta...

GRIG
09 Ian 2017

Fals-dodon a luat-o peste bot--curtea constitutional a a moldovei nu estede acord cut rusul-dodon
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray