2020-07-11 11:42

În timp ce lumea postează…Scandalul din spatele Facebook

 |  21:10
În timp ce lumea postează…Scandalul din spatele Facebook

”Ştiu că mulţi oameni sunt supăraţi pe noi pentru că nu am moderat postările preşedintelui Donald Trump, însă noi considerăm că trebuie să permitem orice exprimare, atât timp cât nu implică un risc iminent”.

Fondatorul reţelei de socializare Mark Zuckerberg este cel care a explicat această opţiune într-o postare. Facebook refuză să suprime postările lui Trump, după ce navigatori pe Internet îl acuză pe Zuckerberg că îi ţine partea. Rețeaua socială a hotărât să nu semnaleze mesajele preşedintelui american Donakd Trump, care se declară victima cenzurii politice şi a intrat în război cu Twitter, care i-a suprimat un tweet cu privire la revoltele din Minnesota, provocate de moartea lui George Floyd, relatează AFP,

Zuckerberg a apărat deja această poziţie la Fox News, postul preferat al lui Donald Trump. ”Noi avem o politică diferită. Am pur şi simplu convingerea că Facebook nu ar trebui să fie arbitrul adevărului a ceea ce oamenii spun pe Internet”, a declarat el. În urma acestor declaraţii, numeroşi navigatori pe Facebook l-au atacat, apreciind că îi ia partea lui Trump.

Decret cu privire la reţelele de socializare

Twitter a semnalat un tweet al lui şefului statului american drept ”apologia violenţei”, însă postarea poate fi vizualizată.

Preşedintele american a reacţionat faţă de revoltele de la Minneapolis, în Minnesota, provocate de moartea lui George Floyd în timpul unei arestări în forţă. ”Jafurile vor fi primite imediat cu gloanţe. Mulţumesc!”, a scris Trump în acest tweet. Marcarea acestui mesaj l-a determinat pe Trump să semneze un decret cu privire la reţelele de socializare, vizând să limiteze protecţia şi marja de care acestea beneficiază în moderarea conţinuturilor publicate de către utilizatori.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-05-30Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz