2020-05-29 02:06

În trib. Cum a PUTUT pătrunde virusul la sălbaticii pădurii?

 |  23:20
În trib. Cum a PUTUT pătrunde virusul la sălbaticii pădurii?

Comunitatea indigenă Waorani din Amazonul Ecuadorian reprezintă un “caz” aparte. Originea acestei comunități este încă necunoscută, fiind până în ziua de azi învăluită în mister.

O băștinașă din acest trib aflat în Amazonul Ecuadorian a fost confirmată cu coronavirusn. Acesta este primul caz de acest gen în această parte a Pământului, după cum a anunțat Ministerul Sănătății din această țară, potrivit  CNN. Cazul confirmat este la o femeie însărcinată în vârstă de 17 ani, care a început să prezinte simptome legate de coronavirus la începutul lunii mai, potrivit sursei citate.

Este izolată

Nu se cunoaște însă cum a fost infectată tânăra. Femeia este acum izolată într-un spital din capitala țării, Quito. O echipă a Ministerului Sănătății a fost trimisă în satul ei pentru a testa persoanele cu care pacientul ar fi putut să intre în contact. Cel puțin 40 de persoane au fost examinate și șase au prezentat simptome. Supranumiți „poporul pădurii”, waoranii trăiesc în partea amazoniană a teritoriul statului Ecuador, fiind dispersați în provinciile Napo, Orellana si Pataza. Cunoscuți și sub numele de huaorani, waoranii au fost numiți „Aucas” de alte populații, cuvânt care înseamnă „sălbatici ai pădurii”, ca urmare a atitudinii agresive față de alte populații, pe care o au acești băștinași amazonieni.

Până în prezent, Ecuador a înregistrat peste 33.000 de cazuri de Covid-19 și cel puțin 2.736 de decese, potrivit Universității Johns Hopkins.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-05-18Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine