2020-08-13 00:46

Încă un bărbat de culoare neînarmat a fost ucis de un poliţist alb în Arizona

 |  08:41
Încă un bărbat de culoare neînarmat a fost ucis de un poliţist alb în Arizona

Un bărbat de culoare neînarmat a fost ucis de un poliţist alb în Arizona (sud). Incidentul are loc în contextul în care la New York şi în alte oraşe din Statele Unite au loc proteste faţă de uciderea în condiţii similare a altor doi afro-americani.

Poliţia din Phoenix a precizat, joi, într-un comunicat de presă, că a arestat un bărbat de culoare, Rumain Brisbon, în vârstă de 34 de ani, suspectat de vânzare de droguri.

Potrivit raportului prezentat de poliţie, Brisbon a încercat să fugă şi a refuzat să se supună "mai multor ordine" ale poliţistului alb, în vârstă de 30 de ani, care are şapte ani de experienţă.

Potrivit sursei citate, între cei doi bărbaţi a avut loc "o luptă", în timp ce poliţistul încerca să-l aresteze. În timp ce Brisbon şi-a băgat mâna în buzunar, poliţistul îl ţinea de mână şi i-a cerut să-şi ţină mâna în buzunar.

Agentul a "crezut că a simţit patul unui revolver" şi "l-a împuşcat în piept de două ori pe Brisbon".

În buzunarul lui Brisbon se afla de fapt o cutie cu pastile de oxicodonă, un analgezic puternic, consumat uneori ca drog.

Incidentul are loc în contextul în care America este traumatizată de moartea a altor doi bărbaţi de culoare neînarmaţi, Michael Brown, la Ferguson (Missouri, centru), şi Eric Garner, la New York (est). Ambii au fost ucişi de poliţişti albi care nu au fost inculpaţi pentru crimă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-12-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz