2020-02-19 11:48

Începe DEZAFECTAREA poligonului ATOMIC din Coreea de Nord. Jurnalişti din SUA, Marea Britanie, China şi Rusia, invitaţi

 |  12:22
Începe DEZAFECTAREA poligonului ATOMIC din Coreea de Nord. Jurnalişti din SUA, Marea Britanie, China şi Rusia, invitaţi

Un grup de jurnalişti străini a sosit marţi în Coreea de Nord pentru a asista la dezafectarea poligonului de teste atomice de la Punggye-ri, acţiune programată să aibă loc în cursul acestei săptămâni, informează agenţia de ştiri Dpa, potrivit Mediafax.

Opt echipe de jurnalişti din SUA, Marea Britanie, China şi Rusia au sosit cu o cursă aeriană de la Beijing, potrivit unui mesaj postat pe Twitter de Michael Greenfield, producător media al postului Sky News.

La bordul aeronavei nu se afla însă niciun jurnalist sud-coreean, Phenianul refuzând să accepte lista de participanţi propusă de Seul.

Vicepreşedintele Statelor Unite, Mike Pence, l-a avertizat, marţi, pe liderul regimului de la Phenian, Kim Jong-un, să nu se ”joace” cu preşedintele SUA, Donald Trump, în cazul în care cei doi se vor întâlni luna viitoare, informează BBC News.

”Ar fi o mare greşeală pentru Kim Jong-un să creadă că se poate juca cu Donald Trump”, a declarat Pence în cadrul unui interviu acordat pentru Fox News.

De asemenea, Pence a atras atenţia că Trump ar putea părăsi summitul cu Kim Jong-un, programat pentru data de 12 iunie.

”Nu cred că preşedintele Trump se gândeşte la relaţii publice. El se gândeşte la pace”, a declarat vicepreşedintele SUA.

Săptămâna trecută, Coreea de Nord a ameninţat că ar putea anula summitul programat pe 12 iunie, între liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, şi preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, dacă Washingtonul va continua să ceară unilateral Phenianului să renunţe la arsenalul atomic.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-05-22Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine