2020-07-02 19:34

Început de drum pentru noul preşedinte al Poloniei: Andrzej Duda a depus jurământul

 |  19:18
Început de drum pentru noul preşedinte al Poloniei: Andrzej Duda a depus jurământul

Mandatul lui Bronislaw Komorowski la Preşedinţia Poloniei s-a încheiat. Noul preşedinte al ţării, conservatorul Andrzej Duda, a anunţat „corectări” în politica externă a Varşoviei şi a solicitat o prezenţă întărită a forţelor NATO în Europa de Est.

Preşedintele Poloniei, conservatorul Andrzej Duda, a depus jurământul într-o ceremonie găzduită joi de palatul prezidenţial de la Varşovia. „Jur să fiu credincios Constituției, să veghez cu fermitate la demnitatea poporului, la independența și securitatea statului, iar binele patriei și bunăstarea poporului să fie pentru mine cel mai înalt deziderat. Așa să-mi ajute Dumnezeu”, a spus politicianul conservator într-un discurs ţinut în faţa camerelor reunite ale Legislativului de la Varşovia.

Duda a promis că nu va fi un preşedinte ceremonial şi a dat asigurări că se va opune tuturor legilor care au ca scop schimbarea fundamentală a Poloniei, fiind pregătit să ia măsurile necesare pentru a „repara republica”. El a subliniat că Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) trebuie să fie mult mai activă în regiune şi să ofere mai multe garanţii de securitate, relatează Agerpres. „Nu numai Polonia are nevoie de acestea, ci întreaga Europă Centrală și de Est, care s-a trezit într-o situație geopolitică complexă”, a explicat liderul polonez. Andrzej Duda a adăugat că politica externă susţinută de diplomaţia polonez are nevoie de câteva „corectări”, precum „intensificarea activității, extinderea dialogului despre obiectivele, aspirațiile și interesele” naţiunii.

Komorowski, fostul preşedinte al Poloniei, a declarat în ultimul său discurs că a încercat să fie fidel unei căi a „unităţii, dialogului şi compromisului”. El a subliniat totodată că securitatea militară a Poloniei este cea mai importantă sarcină care revine conducerii ţării.

La ceremonia de la Varşovia au mai luat parte foştii preşedinţi Lech Walesa şi Aleksander Kwasniewski, dar şi foştii prim-miniştri Jerzy Buzek, Jan Krzysztof Bielecki şi Kazimierz Marcinkiewicz. Donald Tusk, fost premier al Poloniei şi preşedinte al Consiliului European, nu a fost invitat. Alături de Duda s-a mai aflat fost soţia sa, Agata.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-08-06Parerea ta...

HANIBAL
13 Aug 2015

O fi ruda cu "merele nostru principe" Duda???
CROCODILUL FLAMAND
13 Aug 2015

EU AM AJUNS LA CONCLUZIA CA UNII POLITICIENI SMEKERI AU NUME DE SCENA....ADICA AU UN PASAPORT PE NUMELE REAL...SI INCA 40DE PASAPOARTE PE TOT FELUL DE ALTE NUME....PRECUM ALIBABA SI CEI 40DE....POLITICIENI SMEKERI CAND MERGE LA ZURICH IL CHEAMA ALI-BABESCOWICS........LA BUCURESTI IL CHEAMA ALI-BABEANU....IN AMERICA IL CHEAMA ALI-BABANSON.....LA ISTANBUL E ALI-BABAOGLU.....ETCETERA... SI NU MA REFER NEAPARAT LA DUDA.....DAR E UN "FENOMEN" FOARTE RASPANDIT.....SMEKERUL CU 40DE PASAPOARTE......CEEA CE NU PRICEP....DE CE NU S-A PRINS SI FBI-INTERPOL....SAU E O CHESTIE "KUSHER"......FENOMENUL ALI-BABA
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz