2020-08-10 21:59

Începutul sfârșitului pentru NATO? Marea Britanie își propune să devină mai puțin dependentă de SUA în domeniul securității

 |  12:00
Începutul sfârșitului pentru NATO? Marea Britanie își propune să devină mai puțin dependentă de SUA în domeniul securității

Este nevoie ca Marea Britanie să devină mai puțin dependentă de SUA în domeniul securității, investind în material militar, apreciază ministrul britanic al Apărării Ben Wallace, relatează Reuters.

Temerile ca administraţia Trump să adopte o politică tot mai izolaţionistă îi creează insomnii, a declarat ministrul pentru The Sunday Times.

”În anul care a trecut, am văzut Statele Unite retrăgându-se din Siria, un comunicat al lui Donald Trump care cere NATO să preia ştafeta şi să facă mai mult în Orientul Mijlociu”, declară Wallace.

Postulatul potrivit căruia Marea Britanie urmează să facă în continuare parte dintr-o coaliţie condusă de Statele Unite nu mai este valbil, iar Guvernul britanic este necesar să prevadă consecinţele acestui lucru, subliniază el.

”Depindem enorm de acoperirera aeriană americană şi de resursele americane în domeniul informaţiilor, în privinţa supravegherii şi recunoaşterii. Ar trebui să ne diversificăm resursele”, insistă ministrul britanic al Apărării.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-13Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz