2019-12-06 02:19

India: Teroriști maoiști au răpit 250 de persoane din statul Chhattisgar

 |  11:18
India: Teroriști maoiști au răpit 250 de persoane din statul Chhattisgar

În jur de 250 de săteni au fost răpite vineri noapte de teroriști maoiști care acționează în centrul Indiei. Autoritățile locale au promis că vor face tot ce se poate pentru a negocia eliberarea acestora.

Autoritățile din districtul indian Sukma, aflat în statul Chhattisgar din centrul țării, au dezvăluit că aproximativ 250 de persoane au fost răpite vineri seara de rebeli maoiști. Incidentul a avut loc în Morenga, un sat aflat la 80 de kilometri distanță de o localitate unde prim-ministrul Narendra Modi urma să țină un discurs. „Vom face tot posibilul pentru a asigura eliberarea lor”, a promis Raman Sigh, prim-ministrul statului Chhattisgarh.

Potrivit deputatul Kawashi Lakma, victimele au fost duse într-o pădure din apropierea Morenga. „Maoiştii se opun construirii unui pod deasupra unui râu (din zonă) deoarece ei consideră că acesta le-ar permite forţelor de securitate să acceadă mai uşor la ascunzătorile lor”, a mai precizat acesta. El a subliniat că a trimis deja oameni pentru a negocia cu teroriștii maoiști.

Mediafax informează că luările de ostatici sunt o tactică la care rebelii maoiști recurg adesea. În general, ostatici sunt eliberați. Gherila maoistă și-a început lupta în 1967 și activează în peste 20 de state din India. Peste 1.000 oameni și-au pierdut viața din cauza acțiunilor întreprinse de aceștia.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-05-10Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray