2020-07-15 14:39

UPDATE. TRAGEDIE ÎN INDONEZIA. Sute de MORŢI şi de RĂNIŢI în urma unui tsunami DEVASTATOR provocat de un cutremur

 |  09:58
UPDATE. TRAGEDIE ÎN INDONEZIA. Sute de MORŢI şi de RĂNIŢI în urma unui tsunami DEVASTATOR provocat de un cutremur

Aproximativ 384 de oameni şi-au pierdut viaţa şi alţi 350 au fost răniţi în urma cutremurului cu magnitudinea 7,5, urmat de un tsunami cu valuri de până la doi metri, care a lovit Insula Sulawesi din centrul Indoneziei, scrie news.ro.

UPDATE 11.45 Puternicul seism urmat de un tsunami care a afectat Insula Sulawesi în Indonezia s-a soldat cu 384 de morţi şi sute de răniţi, a anunţat sâmbătă agenţia de gestionarea catastrofelor, într-un nou bilanţ.

Numeroase cadavre au fost găsite de-a lungul ţărmului din cauza tsunami-ului", a declarat Sutopo Purwo Nugroho, purtătorul de cuvânt al Agenţiei indoneziene de gestionare a catastrofelor. Se aşteaptă ca numărul morţilor să crească, a mai spus Nugroho.

Potrivit acestuia, mii de case, spitale, mall-uri şi hoteluri s-au prăbuşit, iar un pod a fost spulberat.

Seismul s-a produs la o adâncime mică, de zece kilometri, la câteva ore după un prim cutremur, mai slab în intensitate, care a ucis cel puţin o persoană în aceeaşi regiune. Epicentrul său s-a situat la 78 de kilometri nord de Palu, capitala provinciei din centrul Insulei Sulawesi, şi a fost resimţit până în sud, la Makassar, capitala insulei. Seismul a fost resimţit şi pe insula vecină, Kalimantan, la Samarinda, de cealaltă parte a Strâmtorii Makassar.

Pe 16 decembrie 2004, Indonezia a fost lovită de o serie de seisme devastatoare, între care unul cu magnitudinea de 9,1, pe Insula Sumatra. Acest cutremur a creat un vast tsunami, care a ucis 220.000 de persoane în regiune, dintre care 168.000 în Indonezia. În 2006, aproximativ 6.000 de persoane au fost ucise într-un violent cutremur, pe Insula Java. Seismul, de magnitudinea 6,3 potrivit USGS, a avut loc într-o zonă populată din sudul marelui oraş universitar Yogyakarta. Catastrofa s-a soldat cu aproximativ 38.000 de răniţi.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-09-29Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz