2020-07-02 13:09

Informatorul FBI care a monitorizat campania Trump, implicat într-un scandal de SPIONAJ

 |  12:31
Informatorul FBI care a monitorizat campania Trump, implicat într-un scandal de SPIONAJ

Stefan Halper, informatorul FBI care a monitorizat echipa de campanie a lui Donald Trump, a fost implicat într-o operaţiune CIA de spionaj în cursul scrutinului prezidenţial american din 1980, informează publicaţia online The Intercept.

În urmă cu patru decenii, Halper a fost responsabil pentru un scandal de spionaj în cursul scrutinului prezidenţial din 1980. Campania republicanului Ronald Reagan, cu ajutorul unor oficiali CIA coordonaţi de Halper, derula o operaţiune de spionaj în interiorul Administraţiei Jimmy Carter, relatează The Intercept.

Agenţii CIA implicaţi în această operaţiune ofereau echipei lui Reagan informaţii clasificate despre deciziile de politică externă ale lui Carter.

De câteva săptămâni, republicanii susţin că FBI a folosit un agent pentru a spiona echipa de campanie a lui Trump. La rândul său, preşedintele american Donald Trump a anunţat că va cere Departamentului Justiţiei să ancheteze presupusa infiltrare a FBI în campania sa.

Biroul Federal de Investigaţii (FBI) nu a negat acuzaţiile, însă a precizat că a folosit un "informator" şi nu un "spion", adăugând că dezvăluirea identităţii sale ar pune în pericol vieţile mai multor persoane şi ar afecta grav securitatea naţională a Statelor Unite.

"Voi cere oficial mâine ca Departamentul Justiţiei să cerceteze dacă FBI sau Departamentul Justiţiei s-a infiltrat sau a monitorizat campania Trump pentru scopuri politice şi dacă orice astfel de solicitări sau cereri au fost făcute de persoane din Administraţia Obama”, a scris Trump pe Twitter.

Anterior, Trump a criticat Departamentul Justiţiei al SUA, sugerând că agenţia FBI ar fi infiltrat sau ar fi recrutat o persoană care să îi ofere informaţii despre campania prezidenţială din anul 2016.

Reprezentanţii agenţiei FBI au refuzat să dea declaraţii în urma acuzaţiilor lui Trump.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-05-21Parerea ta...

CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
21 Mai 2018

Trump e tare de tot..acum il are si pe Rudi Giuliani de partea lui,plus ca il sustine US army 100%...mafiotii sunt la pamant Intrebarea e cum o sa profitam si noi in Romania de chestia asta,sa scapam de mafioti
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz