2020-07-02 19:53

Întărirea NATO strică planurile Moscovei: Rusia ameninţă Vestul cu represalii

 |  18:42
Întărirea NATO strică planurile Moscovei: Rusia ameninţă Vestul cu represalii

Dacă state precum Polonia şi Estonia sunt încântate să beneficieze de protecţia americană, puterea de la Moscova ameninţă cu represalii. Vladimir Putin a anunţat măsuri de suplimentare a tehnicii militare aflate în dotarea forţelor armate. Printre noutăţi se numără câteva zeci de rachete intercontinentale despre care liderul de la Kremlin susţine că nu pot fi doborâte de scutul american antirachetă.

Discuţiile despre trupe americane în Europa de Est au stârnit ostilitate la Moscova. Generalul rus Iuri Iakubov a condamnat intenţiile americane ca instigare la o confruntare militară, informează Mediafax. „Dacă echipament militar american greu, inclusiv tancuri, baterii de artilerie şi alte echipamente chiar ajung în ţările baltice şi din Europa de Est, va fi cel mai agresiv pas făcut de Pentagon şi NATO de la Războiul Rece”, a tunat oficialul de la Ministerul rus al Apărării. Iakubov au avertizat SUA că noile mişcări militare obligă Rusia la o reacţie asemănătoare. Potrivit ofiţerului rus, un răspuns ferm presupune mobilizarea de tancuri, sisteme de artilerie şi unităţi aeriene în apropiere de statele NATO.

Ministerul de Externe al Rusiei a avertizat la rândul său asupra consecinţelor pe care le-ar putea avea prezenţa forţelor americane. Oficialii ruşi au denunţat ceea ce au numit subminarea „principalelor prevederi ale Tratatului fondator Rusia – NATO din 1997” şi au pus întăririle militare americane de o „campanie de propagandă” menită să manipuleze opinia publică din statele NATO. „În realitate, atât Statele Unite, cât şi ţările europene sunt conştiente că «ameninţarea rusă» nu este altceva decât un simplu mit”, se arată într-un comunicat al diplomaţiei ruse.

Replica militară a Rusiei

Dacă purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a refuzat să comenteze discuţiile despre suplimentarea trupelor NATO din Europa de Est, preşedintele rus Vladimir Putin şi-a anunţat compatrioţii că a hotărât întărirea armatei ruse. Înainte de toate, liderul rus a precizat că forţele nucleare ale Rusiei vor fi suplimentate cu noi rachete intercontinentale „care vor fi capabile să treacă de orice sistem de apărare antirachetă, oricât de perfecționat din punct de vedere tehnic ar fi acesta”. Conform Agerpres, liderul de la Kremlin a mai precizat că trupele terestre ruseşti au început să primească deja cele mai moderne blindate şi noi reţele radar urmează să fie instalate în vestul şi în sudul ţării.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-06-16Parerea ta...

CETATEAN
17 Iun 2015

Desfintarea armatei Romaniei prin tratate bilaterale , intre ei , pe la spate . Iar acum trebuie sa le tinem armata si repercuriuni urmatoare . Sint ei mai patrioti , pe teritoriul tari noastre . Orce arma are o contraarma .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz