2020-07-14 13:02

Interesant: Grupul Google va PLĂTI editorii de presă

 |  11:49
Interesant: Grupul Google va PLĂTI editorii de presă

Într-un mesaj pe blogul său oficial, grupul Google anunţă că va lansa "un program de licenţă cu scopul de a îi plăti pe editori pentru un conţinut de înaltă calitate, în vederea obţinerii unei noi experienţe a informaţiei", care ar trebui să înceapă în a doua jumătate a acestui an.

Va remunera parteneri din Germania, Australia şi Brazilia şi va oferi anumitor utilizatori un acces gratuit la site-uri de ştiri cu plată, după cum au anunţat  reprezentanţii companiei americane, citaţi de AFP. Acest anunţ a fost făcut după o serie de acţiuni în instanţă depuse în special de editori de presă din Franţa şi Australia în urma refuzului grupului Google de a plăti pentru conţinuturile lor. Brad Bender, vicepreşedintele departamentului de gestionare a produselor din cadrul companiei Google, a anunţat că grupul american poartă negocieri de mai multe luni cu editorii săi parteneri - în special cu grupul Spiegel din Germania şi Diarios Associados din Brazilia - şi că alte discuţii "urmează să aibă loc în viitor".

Prin intermediul unei mai bune experienţe narative

Trei companii media australiene (Schwartz Media, The Conversation, Solstice Media) fac parte, de asemenea, dintre partenerii vizaţi de aceste discuţii, potrivit postului ABC, citat de agerpres.ro. "Google propune, în plus, finanţarea accesului gratuit al utilizatorilor la articole cu plată pe site-ul unui editor", precizează grupul american, fără să ofere însă alte detalii.

Potrivit lui Brad Bender, programul îi va ajuta pe editorii de presă "să îşi valorifice conţinuturile prin intermediul unei mai bune experienţe narative". El a adăugat că programul se va baza pe "Google News Initiative" din 2018, un proiect dotat cu un buget de 300 de milioane de dolari, care luptă împotriva dezinformării online şi ajută site-urile de ştiri să se dezvolte din punct de vedere financiar.

Australia a anunţat în aprilie că intenţionează să oblige Google, Facebook şi alţi giganţi ai sectorului digital să partajeze încasările din publicitate ce provin din conţinuturi de actualitate preluate de site-urile lor.

Google a pierdut o bătălie

Giganţii internetului, mai ales grupul Google, sunt tot mai mult presaţi să accepte să remunereze conţinuturile editorilor de presă. Pe 9 aprilie, Google a pierdut o bătălie a războiului său cu organizaţiile de presă franceze, inclusiv cu AFP, care îl acuzau că sfidează noua legislaţie europeană aferentă "drepturilor conexe", creată pentru a favoriza o mai bună partajare a veniturilor din sectorul digital.

Autoritatea franceză din domeniul concurenţei a ordonat grupului Google să negocieze "cu bună-credinţă" cu editorii şi cu agenţiile de presă din Franţa în privinţa remuneraţiei asociate afişării conţinuturilor lor protejate prin drepturile conexe. Aceeaşi autoritate a oferit grupului american un interval de trei luni pentru a propune "efectiv" o remunerare editorilor şi agenţiilor care doresc să participe la aceste negocieri.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-06-26Parerea ta...

LILISOR
26 Iun 2020

Idea e excelenta M-as bucura sa primeasca finantare ziare precum PUTEREA care este o publicatie echidistanta si completa care acopera toata plaja infrmationala . Ar fi perfect daca posturi precum antena 3 si romania tv ar fi sanctionate financiar pt ca promoveaza minciuna si dezinformarea . De fapt de la un bulangiu turnator (dan voiculescu ) si de la un las corupt ( sebastian ghita ) ce pretentii putem avea?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz