2020-07-11 18:32

Întrece IMAGINAȚIA: Cum știi dacă omul are covid, după tusea de la telefon!

 |  14:58
Întrece IMAGINAȚIA: Cum știi dacă omul are covid, după tusea de la telefon!

O nouă aplicație pentru telefonul mobil va folosi microfonul dispozitivului pentru a identifica zgomotele produse în timpul respirației asociate bolii. Specialiștii de la Universitatea din Pennsylvania spun că dacă soluția va fi eficientă vor găsi o modalitate să o facă accesibilă oamenilor din toată lumea...

Tehnologia va folosi inteligența artificială pentru a examina zgomotele produse de oameni în timpul respirației și le va compara cu cele specifice pacienților cu COVID-19. Experții spun că o vor crea în așa fel încât să poată fi accesată de pe orice smartphone normal. Aplicația analizează, de asemenea, sunetele produse de tuse de la persoane sănătoase și le compară cu cele ale pacienților confirmați cu COVID-19, într-un proiect numit Coughvid, potrivit businessinsider.com. Potrivit cercetătorilor, soluția va reduce semnificativ numărul de vizite la spital în pandemie.

Aplicații cu tehnologii cel puțin “discutabile”

”În cadrul acestui proiect, vom dezvolta noi tehnici de detecție mobilă și inteligență artificială pentru depistarea COVID-19, în confortul propriei locuințe, cu scopul de a identifica rapid și eficient purtătorii acestei boli virale. Sperăm că aplicația va ajuta, de asemenea, la identificarea altor boli cu simptome similare și, prin urmare, va contribui la reducerea numărului de vizite inutile, la spital, în timpul acestei pandemii “, a declarat Wei Gao, cercetător principal.

Potrivit unora dintre analiști, în această perioadă unii dintre specialiști pun la punct aplicații cu tehnologii cel puțin “discutabile” dacă sunt analizate cu atenție. Mai ales când, s-a văzut clar, la nivel planetar, că omenirea este depășită de o asemenea pandemie, care nu poate fi încadrată, momentan, în vreo categorie, darămite să o introduci  în parametri AI - încă la stadiul de cercetare, fără a se ști cu precizie eventualele erori.  


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-05-14



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE


Autocar



Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz