2020-08-10 02:50

Investigatorii în cazul prăbuşirii zborului MH17 în estul Ucrainei, aşteptaţi să anunţe numele a patru suspecţi

 |  11:00
Investigatorii în cazul prăbuşirii zborului MH17 în estul Ucrainei, aşteptaţi să anunţe numele a patru suspecţi

Investigatorii în cazul prăbuşirii avionului Malaysia Airlines în estul Ucrainei în 2014 vor prezenta miercuri noi dovezi. Echipa de anchetă comună (JIT) a fost constituită în 2014 de către Australia, Belgia, Malaysia, Olanda şi Ucraina.

Avionul zbura de la Amsterdam la Kuala Lumpur şi a fost doborât deasupra Ucrainei. Toate cele 298 de persoane aflate la bord au murit. Investigatorii au dat vina pe separatiştii pro-Rusia, despre care au precizat că au atacat avionul cu o rachetă fabricată în Rusia.

Avionul, un Boeing 777, s-a prăbuşit în estul Ucrainei controlat de separatişti pe 17 iulie 2014. Rusia a negat orice implicare şi a susţinut că racheta a fost lansată de pe teritoriu ucrainean. Investigatorii olandezi vor organiza o conferinţă de presă la ora 13:00 miercuri după ce au informat rudele victimelor.

Echipa de investigaţie, care doreşte ca suspecţii să fie judecaţi în baza dreptului olandez, a informat anterior că are „o listă lungă” de persoane de interes şi a apelat la martori pentru ajutor. Vineri, procurorii au anunţat că vor prezenta noi dovezi iar presa olandeză a speculat că ar fi vorba de nominalizarea unor suspecţi.

Kateryna Zelenko, o purtătoare de cuvânt a Ministerului ucrainean de Externe, a declarat pentru agenţia Unian joi: „Mâine, lumea va afla numele primelor patru persoane care sunt suspectate că au fost implicate”.

Zelenko a declarat că procurorii olandezi îi vor pune sub acuzare în Olanda. „Trebuie dovedit că ei sunt vinovaţi la tribunal”, a adăugat ea.

Site-ul de investigaţii Bellingcat va publica de asemenea un nou raport privind prăbuşirea.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-06-19Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz