2020-04-03 06:44

Iohannis, convocat de urgenţă la Bruxelles

 |  17:26
Iohannis, convocat de urgenţă la Bruxelles

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker i-a convocat pe liderii a opt state UE din Europa Centrală şi de Sud-Est, inclusiv din România, dar şi pe liderii Serbiei şi Macedoniei, afectate de un aflux masiv de migranţi, la un mini-summit.

Având în vedere "urgenţa în desfăşurare" în ţările de pe ruta migratorie prin Balcanii Occidentali, Juncker i-a convocat la "consultări mai extinse" pe liderii ţărilor din regiune în vederea unei "mai mari cooperări" şi unei "acţiuni operaţionale imediate", se arată în comunicat.

Întâlnirea - la nivel de şefi de stat şi de guverne se precizează în comunicat - este programată pentru duminică, între orele locale 16.00 (17.00, ora României) şi 19.00 (20.00, ora României) şi este urmată de o cină de lucru, la Berlaymont, sediul CE.

"Obiectul întâlnirii este să se ajungă la concluzii operaţionale comune, care pot fi implementate imediat", precizează Comisia.

La reuniune au fost invitaţi să participe şefii de stat sau de guverne din Austria, Bulgaria, Croaţia, Macedonia, Germania, Grecia România, Serbia, Slovenia şi Ungaria, adaugă aceeaşi sursă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-10-21Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine