2020-05-25 08:46

Irak: Armata încearcă să recucerească orașul Tikrit, aflat sub controlul SIIL

 |  17:59
Irak: Armata încearcă să recucerească orașul Tikrit, aflat sub controlul SIIL

Forțele armate irakiene au lansat o operațiune de recucerirea a orașului Tikrit, un important centru strategic aflat la distanță de 140 de kilometri de capitala Bagdad. Localitatea se află sub contrul islamiștilor din Statul Islamic din Irak și Levant (SIIL).

Armata națională din Irak a lansat o ofensivă pentru recucerirea orașului Tikrit, aflat în prezent sub controlul Statului Islamic în Irak și Levant (SIIL), o organizație teroristă care luptă și în războiul civil sirian. Trupele irakiene sunt implicate în lupte în apropiere de partea de vest a orașului, dar și în sudul său. Pozițiile ocupate de teroriști sunt bombardate de aviația irakiană.

Atacul a fost pregătit din vreme și este cea mai puternică replică a Guvernului de la Bagdad la ofensiva teroristă pornită din nordul țării pe 9 iunie. Conform Agerpres, forțele armate irakiene au reușit joi să recucerească Universitatea din Tikrit.

Orașul Tikrit este un important centru strategic aflat pe drumul spre cea mai mare rafinărie de petrol din țară, Baiji. De asemenea, în apropierea sa se mai găsește o bază militară ocupată de SIIL.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-06-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine