2020-06-02 18:48

Iran, reacție după anunțul SUA: Armata susţine că toate dronele s-au întors în siguranţă la bază

 |  12:17
Iran, reacție după anunțul SUA: Armata susţine că toate dronele s-au întors în siguranţă la bază

Purtătorul de cuvânt al armatei Iranului a declarat că toate dronele s-au întors în siguranţă la bază, a informat agenţia semi-oficială Tasnim, după ce preşedintele american Donald Trump a afirmat că o navă a Marinei Statelor Unite a „distrus” una dintre drone, conform Reuters.

„Toate dronele care aparţin Iranului în Golful Persic şi în Strâmtoarea Ormuz s-au întors în siguranţă la bazele lor după misiunea de identificare şi control şi nu există niciun raport privind o operaţiune a USS Boxer (nava americană)”, a declarat Abolf Shekarchi, purtătorul de cuvânt al forţelor armate iraniene, conform Tasnim.

O navă de război americană, USS Boxer, a distrus joi o dronă iraniană aflată în zbor, care ameninţa nava amfibie de asalt şi care se afla la doar aproximativ 900 de metri de aceasta, a anunţat Donald Trump.

Statele Unite au doborât drona iraniană deasupra Strâmtorii Ormuz, pentru că aceasta se apropia în mod periculos de nava americană, a subliniat Trump.

Potrivit preşedintelui american, drona iraniană s-a apropiat la mai puţin de 1.000 de metri de USS Boxer, care a întreprins ”o acţiune defensivă”.

Un purtător de cuvânt al Pentagonului, Jonathan Hoffman, a confirmat incidentul, la rândul său, într-un comunicat.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-07-19Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine