2020-06-01 09:10

Iranul a încercat fără succes să imobilizeze un petrolier britanic

 |  09:00
Iranul a încercat fără succes să imobilizeze un petrolier britanic

Nave înarmate iraniene au încercat să imobilizeze un petrolier britanic în apele Golfului Persic miercuri, însă au fost respinse de către o fregată aparţinând Marinei regale britanice (Royal Navy), dezvăluie CNN, relatează AFP.

Iranienii au ordonat petrolierului britanic British Heritage să-şi schimbe traiectoria, un incident care s-a încheiat după ce o fregată britanică şi-a îndreptat armele către nave iraniene pe care le-a somat să se îndepărteze, dezvăluie CNN.

Iranienii au ordonat petrolierului British Heritage, care naviga în zona Strâmtoriii Ormuz, să-şi schimbe traiectoria şi să se oprească în apele teritoriale iraniene, în apropiere, potrivit postului, care citează doi oficiali americani sub protecţia anonimatului.

Un avion american a filmat incidentul, care s-a încheiat după ce fregata britanică HMS Montrose, care escorta petrolierul, şi-a îndreptat armele către navele iraniene, pe care le-a somat să se îndepărteze, cu succes, potrivit CNN.

REPRESALII

Preşedintele iranian Hassan Rohani a avertizat miercuri Regatul Unit cu ”consecinţe”, după decizia Londrei de a imobiliza un petrolier iranian în largul Gibraltarului, săptămâna trecută.

Petrolierul Grace 1 a fost imobilizat joia trecută în largul teritoriului britanic, în sudul Spaniei, în urma unei operaţiuni pe care Iranul a catalogat-o drept un act de ”piraterie” în ape intrnaţionale.

”Le amintesc britanicilor: voi sunteţi în spatele insecurităţii şi voi veţi suporta consecinţele mai târziu”, a ameninţat miercuri Hassan Rohani într-o şedinţă a Consiliului de Miniştri.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-07-11Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine