2020-06-03 12:35

Iranul a testat cu succes o rachetă de croazieră trasă de la bordul submarinului în cursul unor exerciţii navale în Golf

 |  11:33
Iranul a testat cu succes o rachetă de croazieră trasă de la bordul submarinului în cursul unor exerciţii navale în Golf

Iranul a testat duminică cu succes o rachetă de croazieră în cursul unor exerciţii navale în apropiere de Strâmtoarea Urmuz, au relatat media de stat iraniene, în contextul unor tensiuni sporite între Teheran şi Washington, relatează agenţia Reuters.

Teheranul a ameninţat în trecut cu blocarea Strâmtorii Urmuz, o rută majoră de transport petrolier la intrarea în Golf, drept represalii la orice acţiune americană ostilă, inclusiv încercările de a opri exporturile iraniene de petrol prin intermediul sancţiunilor, potrivit Agerpres.

În august, Washingtonul a afirmat că Iranul a testat o rachetă cu rază scurtă de acţiune anti-navă în strâmtoare în cursul unor exerciţii navale despre care s-a spus că au avut drept scop de a avertiza ca urmare a deciziei preşedintelui Donald Trump de a reimpune sancţiuni Teheranului.

''În cea de-a treia zi a exerciţiilor, submarinul iranian de tip Ghadir a lansat cu succes o rachetă de croazieră'', a anunţat agenţia oficială Irna.

Alte submarine iraniene, Tareq şi noul Fateh (Cuceritorul), construit pe plan intern, au aceleaşi capabilităţi anti-navă, a afirmat Irna, citând un comunicat al armatei.

Peste 100 de nave iau parte la exerciţiile navale, planificate să dureze trei zile, într-o vastă zonă ce se întinde din Strâmtoarea Urmuz până în Oceanul Indian, potrivit media.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-02-24Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine