2020-02-28 18:11

Iranul a trecut o "LINIE ROŞIE". Zeci de raiduri aeriene şi bombardamente intense în ultimele ore

 |  11:08
Iranul a trecut o "LINIE ROŞIE". Zeci de raiduri aeriene şi bombardamente intense în ultimele ore

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a declarat joi că Iranul a trecut o "linie roşie" lansând, potrivit lui, rachete din Siria asupra părţii din Platoul Golan ocupate de Israel, lovituri urmate de o ripostă israeliană în această ţară, transmite AFP.

"Reacţia noastră a fost în consecinţă. Tsahal (armata israeliană) a efectuat un atac pe scară largă asupra unor obiective iraniene în Siria", a afirmat Netanyahu, într-un video postat pe contul său de Twitter, subliniind că niciuna dintre rachete nu a căzut în Israel.

"Suntem angajaţi într-o bătălie prelungită, iar politica noastră este clară: Nu vom permite Iranului să se stabilească militar în Siria", a precizat premierul israelian, într-o primă reacţie publică după zecile de raiduri efectuate de Israel în Siria în zorii zilei.

Israelul a efectuat în noaptea de miercuri spre joi zeci de raiduri aeriene în Siria contra unor ţinte prezentate drept iraniene, afirmând că acţionează ca represalii la tiruri de rachete iraniene asupra părţii din Platoul Golan aflată sub controlul său.

Dacă provenienţa tirurilor se confirmă, aceste lansări de rachete din Siria ar reprezenta primul atac direct al Iranului asupra unor poziţii israeliene în cadrul confruntării la distanţă începute de mai multe decenii între cele două state.

Riposta israeliană pe teritoriul sirian este la rândul său de o intensitate neobişnuită, de la începutul războiului civil, în 2011. v


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-05-11Parerea ta...

CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
11 Mai 2018

nebunia asta cu Iranul nu cumva are legatura cu petro-dolarul? eu unul asa cred ,deoarece UE si Netaniahu au pozitii complet diferite..Iar in USA cel care bate tobele despre Iran nu este presedintele Trump ci secretarul trezoreriei bancii FED adica Steve Mnuchin..multi scriu despre subiectul asta ca are legatura cu petro-dolarul
ANONIM
11 Mai 2018

DE CIND ESTE RELIGIA , ISTORIA , SAU BATUT INTRE EI . CITE RELIGI , ATITEA PARTIDE , OBICEIURI SI FRACTIUNI .
ANONIM
11 Mai 2018

DAR AMARITI DE CETATENI , FEMEI , COPII , BATRINI , CINE LE VEDE SI ASCULTA NECAZURILE SI DISTRUGERILE ?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine