2020-05-25 17:33

Iranul anunţă că deciziile de a încălca acordul nuclear sunt reversibile. Sancţiunile SUA, considerate terorism economic

 |  16:44
Iranul anunţă că deciziile de a încălca acordul nuclear sunt reversibile. Sancţiunile SUA, considerate terorism economic

Toate măsurile luate de Iran care nu respectă acordul nuclear din 2015 sunt „reversibile” dacă semnatarii europeni ai pactului îşi vor îndeplini obligaţiile, a afirmat ministrul iranian de Externe, Javad Zarif, informează Reuters.

„Astăzi, Iranul a început a doua rundă de măsuri privind JCPOA. Ne rezervăm dreptul de a continua aceste măsuri pentru a ne proteja interesele în faţa terorismului economic al SUA. Toate aceste măsuri sunt reversibile doar prin respectarea acordului de către ceilalţi semnatari”, a scris Zarif pe Twitter.

Iranul a anunţat că va depăşi, duminică, limita privind uraniul îmbogăţit, încălcând astfel acordul nuclear din 2015 semnat cu puterile mondiale.

Ministrul adjunct de Externe iranian, Abbas Araqchi, a anunţat că Iranul încă doreşte să salveze acordul nuclear însă consideră că ţările europene nu şi-au respectat angajamentele.

SUA s-au retras definitiv din acord în 2018 şi au reimpus sancţiuni Iranului.

Anunţul Iranului reprezintă cea mai recentă încălcare a acordului. În mai, Iranul şi-a intensificat producţia de uraniu îmbogăţit, care poate fi folosit pentru a crea combustibil pentru reactoare dar şi pentru arme nucleare.

Araqchi a declarat că Iranul va continua să îşi limiteze respectarea acordului la fiecare 60 de zile dacă ţările semnatare – China, Franţa, Germania, Rusia şi Marea Britanie – nu vor face nimic pentru a proteja Iranul de sancţiunile SUA.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-07-07Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine