2019-10-17 23:31

Irlanda de Nord: 2 tineri arestați în cazul jurnalistei UCISE / POLIȚIA: Oamenii l-au văzut pe trăgător!

 |  12:14
Irlanda de Nord: 2 tineri arestați în cazul jurnalistei UCISE / POLIȚIA: Oamenii l-au văzut pe trăgător!

Poliţia nord-irlandeză a anunţat, sâmbătă, arestarea a doi bărbaţi cu vârste de 18, respectiv 19 ani, în cadrul anchetei care vizează moartea jurnalistei Lyra McKee (foto), 29 de ani, împuşcată în noaptea de joi spre vineri la Londonderry, scrie AFP.

Cei doi bărbaţi sunt reţinuţi conform legislaţiei antiteroriste şi au fost conduşi la un post de Poliţie din Belfast pentru a fi interogaţi, a precizat Poliţia din Irlanda de Nord (PSNI), citeaza News.ro.

Poliţia a difuzat vineri seară imagini surprinse pe camerele de supraveghere în timpul "incidentului" şi a lansat un apel către martori. "Am primit deja un mare număr de apeluri şi de informaţii", a declarat, într-un comunicat, unul dintre anchetatori, Jason Murphy. 

"Oamenii l-au văzut pe trăgător", a adăugat el. "Răspunsul la ceea ce s-a întâmplat (...) se găseşte la localnici. Solicit oamenilor să facă ceea ce trebuie pentru Lyra McKee, pentru familia ei şi pentru oraşul Londonderry, să ne ajute să oprim această nebunie". 

Potrivit comisarului-şef adjunct al Poliţiei nord-irlandeze, Mark Hamilton, Lyra McKee a fost ucisă de un bărbat care a deschis focul contra poliţiştilor care au intervenit în cartierul Creggan, unde 50 de maşini au fost incendiate.

Jurnalista a murit la spital ca urmare a rănilor, a adăugat el în timpul unei conferinţe de presă, vineri, la Londonderry, arătând că responsabili sunt "disidenţi republicani violenţi" şi "foarte probabil noua IRA", grup disident a istoricei Armate republicane irlandeze. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-04-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray