2019-07-20 12:35

IRONIA SORȚII: A SCĂPAT din cel mai sângeros atac din istoria SUA, dar A MURIT în a murit în carnagiul din California

 |  17:48
IRONIA SORȚII: A SCĂPAT din cel mai sângeros atac din istoria SUA, dar A MURIT în a murit în carnagiul din California

Soarta lui Telemachus Orfanos (27 de ani) pare desprinsă din scenariul unui film: a supravieţuit celui mai sângeros atac armat din istoria Statelor Unite - cel din Las Vegas, din toamna anului trecut, dar a murit împuşcat într-un incident similar, în barul din Thousand Oaks, California.

The Borderline Bar devenise locul de întâlnire a unui grup de californieni care scăpaseră cu viaţă în 1 octombrie 2017, când un individ aflat la etajul 32 al unui hotel din Las Vegas a început să tragă asupra miilor de spectatori veniţi la un concert. A ucis 58 de oameni şi a rănit 851.

”Borderline era locul unde ne simţeam în siguranţă”, povesteşte Brendan Kelly, care a scăpat nevătămată din ambele atacuri. ”Vreo 30-40 de tineri din regiunea Ventura, care am fost atunci în Vegas, ne simţeam ca acasă aici.”

Miercuri seara, un individ îmbrăcat în negru l-a împuşcat pe body-guardul de la intrare, apoi a intrat în bar, aruncând grenade fumigene. Imediat a început să tragă. Era înarmat cu un pistol semi-automat Glock, de calibrul 45, căruia îi montase un încărcător mai mare. În panica creată, oamenii au spart cu scaunele geamurile localului, încercând să scape, citeaza Mediafax.

12 morţi şi 10 răniţi este bilanţul victimelor. Atacatorul, pe nume Ian Long, este un veteran din Marines (Forţele Navale ale SUA), care a luptat 6 luni în Afghanistan în 2011. Înaintea atacului, a lăsat un mesaj pe Facebook: ”Sper ca lumea să mă considere un nebun. O ironie cam tragică. Mda... Eu sunt nebun, dar voi, după ce aşa ceva se întâmplă, nu faceţi decât să plângeţi şi să vă rugaţi... sau ”veţi fi veşnic în sufletul nostru”... de fiecare dată... şi vă mai întrebaţi de ce aşa ceva se întâmplă...” A fost găsit mort în bar şi autorităţile suspectează că suferea de sindrom de stres post-traumatic.

”E aşa o ironie a sorţii,” adaugă tatăl băiatului. ”Să scape din cel mai sângeros atac din istoria modernă şi să moară în oraşul natal...”

Pe 1 octombrie 2017, Stephen Paddock (64 de ani) reuşea în Las Vegas o baie de sânge îndelung plănuită. Încercase în august la Chicago, la festivalul Lollapalooza, dar a renunţat în ultimul moment. Pentru festivalul de muzică country Route 91 din Las Vegas, descoperise locul ideal: o cameră la etajul 32 al hotelului Mandalay Bay, de unde avea vedere perfectă spre zona festivalului ”Viaţa e frumoasă”. Nimeni nu-l bănuia de intenţii suspecte. În afara unor amenzi de circulaţie, nu avusese contact cu Poliţia, deşi tatăl său a fost un celebru spărgător de bănci, aflat pe lista FBI a celor mai căutaţi infractori din 1969 până în 1972.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-11-10Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray