2020-07-05 03:46

Israel: Acțiunile militare au fost reluate cu noi atacuri în Fâşia Gaza

 |  19:05
Israel: Acțiunile militare au fost reluate cu noi atacuri în Fâşia Gaza

Armistiţiul acceptat de autorităţile israeliene a fost respins de Hamas ca insuficient. Armata Israelului şi-a reluat astfel acţiunile militare după o pauză de şase ore de încetare unilaterală a focului, interval de care Hamas a profitat pentru a lansa alte zeci de rachete asupra teritoriului controlat de statul evreu.

Noi raiduri ale aviaţiei israeliene au avut loc în noaptea de marţi spre miercuri în Fâşia Gaza, după ce mişcarea teroristă Hamas a respins un armistiţiu propus de Egipt. Printre ţintele bombardamentelor s-au aflat locuinţele mai multor lideri terorişti. Potrivit lui Ashraf al Qudra, purtător de cuvânt al serviciilor de urgenţă din Fâşia Gaza, şapte persoane au decedat în urma atacurilor.

Liderul Guvernului israelian, Benjamin Netanyahu, a explicat că operaţiunile militare vor fi extinse ca urmare a refuzului Hamas de a accepta armistiţiul propus de Egipt, relatează Mediafax. „O soluţie diplomatică ar fi fost mai bună, iar noi am încercat să adoptăm această opţiune prin acceptarea propunerii de armistiţiu făcută de Egipt, dar Hamas nu ne-a lăsat altă opţiune”, a spus acesta.

Avertismente                                

Armata israeliană a înştiinţat miercuri aproximativ 100.000 de locuitori din Fâşia Gaza că pregăteşte o intensificare a loviturilor aeriene asupra obiectivelor deţinute de Hamas. Apeluri telefonice înregistrate, SMS-uri şi manifeste aruncate din avion au fost folosite în încercarea israelienilor de a-i informa pe palestinieni asupra pericolelor la care se vor supune dacă nu vor părăsi zona. „Hamas şi alte organizaţii teroriste au continuat să lanseze rachete. Pentru securitatea voastră, vi se cere să evacuaţi imediat domiciliul şi să mergeţi la Gaza”, se arată în mesajele transmise de Israel. În ciuda acestor eforturi de informare, ofensiva anunţată pentru miercuri, ora locală 08.00 (08.00 ora României), nu a mai avut loc.

Sprijin american

Senatul american a aprobat marţi mărirea cu 50% a ajutorului financiar acordat Israelului pentru sistemul de apărare antirachetă Iron Dome, responsabil de doborârea a numeroase rachete lansate de Hamas. Aproximativ 351 de milioane de dolari vor fi transferate în anul bugetar 2015, cu mult peste cele 235 de milioane de dolari alocate pentru anul 2014. Administraţia Obama estimează că SUA vor oferi statului evreu, în perioada 2009 – 2018, aproximativ 30 de miliarde dolari ca ajutor militar.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-07-16

In legatura cu acest articol...

Turcia: Premierul islamist Erdogan acuză Israelul de terorism de stat

Israel: Armata a reluat atacurile asupra poziţiilor Hamas din Fâşia Gaza
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz