2020-08-14 03:20

Israel: Armata a reluat atacurile asupra poziţiilor Hamas din Fâşia Gaza

 |  23:01
Israel: Armata a reluat atacurile asupra poziţiilor Hamas din Fâşia Gaza

Forţele militare israeliene au încheiat armistiţiul pe care l-au acceptat marţi dimineaţă, la propunerea Egiptului. Măsura a venit ca răspuns la respingerea încetării focului de către teroriştii islamişti din Hamas.

După şase ore de armistiţiu unilateral, aviaţia israeliană a reluat bombardamentele asupra poziţiilor deţinut de mişcarea teroristă Hamas în Fâşia Gaza. Peter Lerner, purtătorul de cuvânt al armatei, a anunţat hotărârea pe contul său de Twitter. „După şase ore de tiruri cu rachete asupra Israelului, forţele de apărare au reluat activităţile operaţionale împotriva Hamas”, a scris Lerner. Un oficial guvernamental a precizat că „după ce Hamas şi Jihadul islamic au respins propunerea egipteană pentru un armistiţiu şi au lansat zeci de rachete asupra Israelului, premierul şi ministrul Apărării au decis să acţioneze ferm împotriva ţintelor teroriste din Gaza”.

Anterior, Benjamin Netanyahu, premierul statului Israel, a avertizat mişcarea teroristă Hamas că respingerea armistiţiului propus de Egipt şi continuare atacurilor cu rachete vor aduce cu sine extinderea operaţiunilor militare în Fâşia Gaza. „Dacă mişcarea Hamas nu acceptă propunerea Egiptului, cum se întâmplă acum, Israelul va avea toată legitimitatea internaţională pentru a extinde operaţiunile militare în scopul instituirii calmului”, a declarat oficialul israelian.

Guvernul israelian a aprobat marţi planul egiptean de încetare a focului, dar gruparea teroristă Hamas a respins orice încetare a focului, informează Mediafax.  „Bătălia noastră împotriva inamicului se va intensifica”, se arată într-un comunicat al islamiştilor palestinieni.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-07-15Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz